Canon EOS 650D

Canon EOS 650D reprezintă un body inteligent, performant şi alcătuit din materiale de calitate, pentru ca utilizatorul să capete, într-un timp relativ scurt, încredere într-o achiziţie uşor de realizat cu ajutorul celor de la F64. Cei 18,5 Mpx sper să fie suficienţi pentru a surprinde în detaliu, cadre fotografiate de către jurnaliştii timizi, dar şi pentru cei care doresc să printeze imagini de dimensiuni impresionante. Nu cred că rezoluţia body-ului este cea care mă tentează la acest aparat, ci faptul că display-ului este rotativ şi navigarea se poate face în modul tactil.Canon Eos 650D, body, DSLR Exact! Canon Eos 650 are în dotare un display cu touchscreen, pentru a uşura munca celui ce nu doreşte utilizarea nenumăratelor butoane. Pentru protecţie sporită în timpul fotografierii, funcţia de touchscreen a display-ului poate fi anulată din meniul, care, fără discuţie, aşa cum era de aşteptat, este unul intuitiv. Meniul are şi limba română, iar împreună cu manualul de utilizare, îmbină toate informaţiile necesare pentru a iniţia curiosul în arta fotografică şi în vacanţa expusă corect.

Am fost obişnuit să lucrez pe un body „cuminte”, ca pentru cei cu bugete reduse, iar atunci când am pus mâna pe Canon EOS 650D, am notat diferenţe majore. Aparatul are o construcţie solidă, parcă zici c-a tras la sală şi cu toate acestea, nu are o greutate îngrijorătoare. E suficient de greu (aproximativ 600 de grame) cât să fie folosit cu uşurinţă şi nu te lasă să-l scapi din mână în mod accidental, dar o husă/carcasă de protecţie nu-i strică! Are un design profi şi nu refuză să fie transportat, ocupând un spaţiu mic printre bagaje.

La ce folos un display rotativ?

Sunt locuri greu accesibile pe care un fotograf nu le poate vedea în mod normal şi care au nevoie de o focalizare atentă şi în detaliu. Display-ul se poate roti în poziţia dorită, afişând cadre îndrăzneţe, pentru cei care au ales un loc obscur, aglomerat sau care ar necesita accesorii suplimentare. Display-ul rotativ este ideal şi pentru momentele în care utilizatorul doreşte un autoportret sau o poză cu prietenii, fără ca cineva să dispară din cadru pentru a apăsa butonul magic.

Canon EOS 650d foto

Calitatea imaginii este ireproşabilă datorită procesorului de imagine DIGIC 5, iar ISO îşi face treaba cu uşurinţa până pe la 2000, după care, zgomotul de imagine începe să deterioreze fotografia, „puricii” fiind uşor de sesizat şi deranjând aproape orice idee focusată în spaţiile închise. În rafală, corpul din poveste produce cinci cadre pe secundă şi nu oboseşte chiar dacă se trage în format RAW. Autofocusul este realizat în 9 puncte, dar recomand cu blândeţe o focalizare manuală şi sănătoasă, pentru că aparatul promite mai multe decât spune „publicitatea”.  Obturatorul îşi impresionează senzorul de la 30 de secunde şi ajunge să fie uşor de setat la 1/4000 sec, atunci când e lumină din plin şi se impune o imortalizare spontană şi clară, cum ar fi o fântână arteziană, stropii de ploaie sau maşinile care circulă în mare viteză, plus un party la piscină.

Canon EOS 650D video

Şi cameramanii profesionişti ar putea fi invidioşi pentru performanţele pe care 650D-ul le aduce în filmarea Full HD la 30 de cadre pe secundă. Atenţie, e vorba de formatul 1920 x 1080, pentru că, cei de la Canon au vrut şi mai multe frame-uri pe secundă, într-o filmare şi au implementat pentru rezoluţiile 1280 x 720  şi 640 x 480, 60 fps. Nimic nu e imposibil. Filmarea poate fi una extraordinară, care surprinde şi cea mai mică mişcare. La 60 de cadre pe secundă, vorbim deja de punerea în evidenţă a mişcărilor în slow motion. Multe lucruri se întâmplă într-o secundă, iar Canon EOS 650D garantează relatarea detaliată în filmare, a 60 de cadre pe secundă. Pentru cei care vor să filmeze la o rezoluţie ridicată şi fps 50/60, un card de memorie puternic şi spaţios este obligatoriu, altfel vor apărea tot felul de erori sau filmarea va fi sacadată, întreruptă din capul locului de către aparat. Nu neglijaţi investiţiile în tehnologie, un card de memorie de 32 GB şi o rată de transfer de 40MB/s este un început bun pentru o filmare de succes. Sunetul captat de cameră este stereo, cu posibilitatea ataşării unui microfon mobil. Ideal pentru un scurtmeteraj.

Bliţ încorporat Canon EOS 650D

E bun bliţul. Excelent pentru petrecerile nocturne şi pentru momentele în care încăperea nu dispune de lumini suplimentare. 13 m este distanţa maximă la care bliţul poate lumina! Eu nu aş exagera cu distanţele şi aş spune că 10 m e limita de bun simţ pentru o expunere corectă şi o claritate a tuturor indivizilor ce vor să fie tăguiţi mai târziu pe facebook şi google+. In cazul unor creaţii profesionale, body-ul are încorporat un transmiţator pentru folosirea simultană a bliţurilor Speedlite.

Canon 650D vine cu două funcţii extraordinare

Funcţiile se regăsesc pe rotiţa fizică şi vin în întâmpinarea celor care doresc poze HDR sau realizate pe timp de noapte, din mână, fără trepied. Poza HDR are nevoie de 3 cadre, una subexpusă, una normală şi una supraexpusă, aparatul combinând informaţiile primite şi generând o poză detaliată şi contrastată într-un mod aparte. Pentru pozele de noapte realizate fără trepied, vor fi realizate 4 cadre cu ISO ridicat, iar în mod automat va fi generată o imagine clară şi nemişcată. Cele două funcţii nu beneficiază de formatul RAW.

Preţul acestui body este prietenos cu utilizatorii care au mai experimentat şi alte DSLR-uri în trecut, dar sunt recomandate pachetele speciale venite din partea celor de la F64, pentru a beneficia de accesorii esenţiale şi lentile luminoase la preţ personalizat.

Update pentru Cojo: Am realizat multe poze cu Canon 650D, dar sunt personale, totuşi, am găsit două fete la piscină, o blondă lângă colac şi a mea iubită cu ochelari de soare.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Share articol: