Haleală şi cultură

Inspirat de Festivalul Castanilor 2012 şi de postările cu bani de pe blog-ul lui zoso, trec, relativ încet, spre o vorbă spusă de către un blogger ploieştean, cunoscut şi sub numele de Waven. După un schimb de replici înconjurate de hashtag-ul #xfactorromania (căci urla internetul de la atâta feedback muzical), Waven a adus un contraargument subtil şi bun de postat si aici: “contra-argument: cultura nu-i de la Dzeu. pâinea costă bani la fel cum și emisia TV. Brebu … ce?”. Din această postare relatată pe reţeaua de socializare twitter, m-am impiedicat, în mod abuziv, până după miezul nopţii, ca un insomniac dornic de informaţie, de replica: “cultura nu-i de la Dzeu” şi am stat să frământ bine această scriere, ca să nu o dau în bărci înainte de potop (informaţie multă şi proastă).

Festivalul Castanilor a fost un eveniment “izolat” care a prins bine celor cu creierul activ, dar manifestarea în sine nu a fost accesibilă tuturor ploieştenilor, ci doar celor care au plătit bilet şi s-au prezentat la patru ace. În paralel cu această desfăşurare cultural-artistică, am asociat, la îndrumarea domnului W, în urma zicalei tuiteriste “festivalul castanilor nu este un eveniment important pentru #ploiesti, dar un rahat ce se întâmplă în Brebu pare a fi …”, activitatea ce urmează a se desfăşura în localitatea Brebu şi anume “Festivalul Bio“. Individul, prins în conversaţii, aproape mesengeriste cu mine, a susţinut că nu am habar despre ce vorbesc şi că duc o bătalie între potenţial şi argumentare. Comparaţia între Festivalul Castanilor şi Festivalul Bio, este una ce ţine strict de interes şi propagare. Ambele festivaluri “sunt cu bani”, dar în acest caz, cultura costă şi nu-i relevantă. Haleala e pe primul loc! Aprovizionarea cu produse bio de la Brebu e o investiţie serioasă, nu un “rahat”, aşa cum susţine Vali Negoiţă!

Pentru cei care aleg să facă foamea, dar “aruncă” banii pe cultură, respect până la Eminescu! Resturile aşteaptă irelevante în condiţiile în care nu ieşim în stradă!

comments
Share articol: