Îmi doresc să fie mai mult decât o regie pe care alţii au anticipat-o!

indiferenta si lacomia pancarta

Avem nevoie de lideri, de oameni care să ne conducă şi care să ne reprezinte. Ştiu, vremurile par că vor să se schimbe, dar problema e că suntem manipulaţi cu toţii. Suntem spălaţi pe creier, iar judecata noastră, oricât de limpede a fi, tot are o fărâmă de idee alterată şi strecurată prin găurile negre pe care nu le-avem sub control – când ne aşteptăm mai puţin, atunci ne joacă mintea feste. Zilele astea, poate cel mai tare lucru în viaţă e să-l asculţi pe Oreste şi apoi să dai pe Capatos, după care, la desert, să-ţi faci un selfie cu Gâdea şi Badea, oameni mai serioşi şi mai speriaţi ca niciodată. Vei realiza rapid că fiecare dintre cei vizaţi îţi solicită altceva!

Sunt mândru de toţi cei care au ieşit din casă zilele astea, care au stat în frig, care au scandat mesaje către politicieni sau care au aprins o lumânare pentru cei care au murit în Clubul Colectiv, însă sunt supărat că dincolo de ambalajul pe care-l înşirăm pe toate străzile din România, conţinutul pare să nu aibă o ţintă clară, ci o ceaţă totală şi o poftă de revoltă. Nu aşa facem treabă! Avem nevoie de chestiuni clare pe care să le cerem, altfel vom ajunge să ne luăm la bătaie între noi, iar dacă suporterii unei echipe de fotbal beau ceva mai mult decât se cere, aşa cum s-a întâmplat miercuri seară în centrul Ploieştiului, se strică întreaga iniţiativă, iar tinerii vor fi tentaţi să intre în horă.

Nu uitaţi că acolo unde există o adunare de oameni care protestează, există şi agitatori, oameni plătiţi care doresc redirecţionarea mulţimii prin tot felul de tehnici simple sau agresive, dar nimic de ordinul aparatelor psihotronice vehiculate pe la colţurile din online. Sunt mulţi cei care au ajuns la Universitatea doar pentru că au văzut la televizor un peisaj de Revoluţie, dar nu înţeleg de ce era important să-şi dea demisia Ponta.

Ieşim din case cu miile, suntem o mare de oameni cu şanse de schimbare în bine, dar să nu ne uitam scopul pe drumul nostru către libertate. Un tânăr mi-a spus că el îşi doreşte să aibă puterea, să reprezinte el ţara, deşi eu i-am spus ca a băut prea mult – nu i-am tăiat craca pe motive de intensă reverie, ci din simplul fapt că nu ştia nici cum se numeşte primarul Ploieştiului… Şi nu, încă nu se numeşte! Să fim paşnici şi inteligenţi, răbdători şi cu drag pentru ţara noastră!

Să fim generaţia care schimbă, generaţia care arată că se poate, generaţia care şterge lăcomia şi corupţia de pe fruntea celor care vin la putere!

Îmi doresc să fie mai mult decât o regie pe care alţii au anticipat-o! Să fim momentul în care începem să trăim!

comments
Share articol: