Joacă pentru că vrei să capeţi experienţă, dar nu uita cât de important este să câştigi!

despre NLP
Aici vei găsi informaţii despe NLP şi felul poţi să-ţi programezi creierul să acţioneze pentru a comunica eficient şi a obţine succesul. FOTO

Nu ştii ce înseamnă NLP?

NLP pe pâine, asta ar trebui să servim în momentele în care avem impresia că ni s-au stricat anumite rotiţe sau că o luăm noi razna. Sunt mulţi cei care încă nu ştiu ce înseamnă NLP şi ce presupune această tehnologie sau abilitate a psihologiei aplicate. NLP vine de la programare neuro-lingvistă. La fel precum programatorii din zona IT, funcţionează şi specialisţii NLP, care construiesc şi aplică moderne tehnici NLP (programe .exe pentru creieraş) pentru a putea aduce pe drumul potrivit, orice individ aflat într-un stadiu avansat de degradare a succesului. NLP-ul este pentru cei care vor să obţină succesul prin optimizarea comunicării şi modificarea comportamentului uman. Nu toate tehnicile NLP sunt ortodoxe, dar pentru cei care au impresia că NLP te spală pe creier, s-ar putea să existe ceva poveşti în acest sens. Nu, nu sunt poveşti SF, doar că aveţi de săpat!

Despre NLP, pe scurt

Închipuie-ţi că ai un PC performant, pe care ţi l-ai achiziţionat de curând. Nu e cel mai scump de pe piaţă, dar poate face faţă cu brio diferitelor aplicaţii de care ai nevoie. Pentru a-ţi duce la îndeplinire o sarcină, pc-ul tău solicită la maximum resursele, iar după o vreme, pc-ul începe să nu mai atingă performanţele înscrise în specificaţiile tehnice. Pentru că nu ai intervenit la timp, deşi ai dat o căruţă de bani pe pc, acesta începe să dea rateuri şi te aduce în imposibilitatea de a mai lucra sau a te distra cu ajutorul pc-ului. Bun! Până aici nimic dificil de înţeles! Însă, stadiul în care a ajuns pc-ul, se datorează anumitor parametri pe care nu i-ai respectat şi care au deteriorat întreg sistemul!

Acum, închipuie-ţi că eşti un om puternic şi plin de iniţiaţivă, care face totul cu drag şi care nu are niciun fel de aşteptări pentru sarcinile pe care le duce la bun sfârşit. Visezi la dezvoltare personală, dar uiţi să-ţi atingi scopuri şi să notezi ceea ce nu ţi-a reuşit din prima. Pentru că lupţi, dar nu eficient, pentru visul tău, încerci să-ţi duci sarcinile la capăt, dar fără niciun rezultat. Curând, începi să resimţi o oarecare plafonare, iar succesul se îndepărtează tot mai tare de tine. În lipsa unor obiective stabilite temeinic, întreg sistemul cedează, iar tu eşti cel care are de suferit.  Aşadar, ai ajuns în aceeaşi ipostază ca pc-ul performant!

Important este să conştientizezi problema. Deşi poţi cumpăra un nou pc, cu resursa umană nu e chiar atât de simplu. Aşadar, investeşte constant în tine şi în dezvoltarea ta personală. Joacă pentru că vrei să capeţi experienţă, dar nu uita cât de important este să câştigi!

Pentru că drumul către succes este întotdeauna diferit, ai nevoie de carburant (tu eşti carburantul!) şi de suport NLP. Un specialist NLP îţi poate ţine volanul drept, dar acceleraţia şi frâna, îţi aparţin în totalitate!

despre NLP cu Gabriela Ioana MaaloufGata, asta a fost tot despre NLP, pe scurt! Acum, să trecem la lucruri simple şi utile, pentru comunicarea dintre mamă şi copil. Există tehnici geniale pentru ca generaţia tânără să fie înţeleasă, indiferent de context. Gabriela Ioana Maalouf, specialist în dezvoltare personală şi NLP, prezentă fiind în emisiunea “Generaţia lui John”, a punctat principalele greşeli pe care părinţii le fac şi din cauza cărora cei mici se îndepărtează sau se rup total de sfera familială. Mai jos regăsiţi emisiunea şi informaţii NLP:

Gabriela Ioana Maalouf în Generaţia lui John

comments

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer