Când rahatul de câine n-aduce noroc, punga e salvarea!

romania cu 50 ani in urma
Imaginea e genială! Dar oare cât credem noi că e ceasul?

Dacă îţi scoţi câinile la plimbare, zilele astea trebuie să stai cu ochii în patru şi să strângi mizeria din urma animalului de companie. E trend cu înjurături. Societatea e cu ochii pe tine. Toţi comuniştii s-au activat, parcă mai ceva decât la bonul fiscal şi vor să arate cu degetul, ce fel de om needucat eşti tu. Rahatul de câine este un subiect aprig discutat zilele acestea în online. Fiecare mişcare contează, iar vecinii pândesc la colţ de stradă. Dacă al tău câine stă cu coada între picioare, înseamnă că “duşmanul” e în apropiere.

Pensionarii îşi vor face rate pentru a-şi achiziţiona un teleobiectiv şi imediat vor căuta pe Google informaţii despre cum le poate schimba viaţa un trepied. În acest fel, chiar dacă picioarele nu le mai aleargă precum în tinereţe, vor da zoom până în fundul câinelui şi vor face poze în rafală, pentru a putea analiza atent momentul. Dovada va fi urcată pe reţelele de socializare, iar câinele tău va deveni vedetă. Da, sunt oarecum ironic! Nu uita, nici cei tineri nu-ţi sunt prieteni până la final! Unii dintre ei, iubesc pisicile şi atât!

Deşi mă simt deranjat de rahatul de câine de prin toată iarba, dar şi din mijlocul spaţiului pietonal, sunt sigur că avem o preocupare uşor exagerată pentru acest subiect. Şi maidanezii, numeroşi şi mâncăcioşi, au o contribuţie solidă în a construi un oraş mânjit cu rahat şi urină. Nu folosesc câinele străzii pe post de momeală sau argument solid pentru a salva stăpânii puturoşi, ci încerc să privesc povestea din mai multe perspective.

Ai un câine şi îl scoţi afară să-şi facă nevoile fiziologice? Nu e nimic rău în a strânge mizeria cu o pungă de unică folosinţă, pentru un mediu mai curat şi pentru ca tu să demonstrezi că eşti civilizat (dacă reuşeşti să faci asta, vom putea trece la lucrurile cu adevărat importante şi nerezolvate!) . Acum, dacă e câinele stricat la stomac, s-ar putea să se facă petiţie online pentru ca fiecare prieten al omului să poarte scutece de calitate şi parfumuri fine, HugoDog, cu declanşare din 5 în 5 minute.

Pregăteşte-te! Curând va apărea o aplicaţie prin care poţi scana rahatul pentru a afla al cui câine a făcut mizeria în care tocmai te-ai afundat până la glezne. Aplicaţia se va numi “În norocul cui am călcat?” şi va avea butoane de share şi casetă pentru comentarii. Colţul ruşinii, pus la dispoziţia trădătorilor avansaţi, va fi ceva mai atractiv decât notificările de pe Facebook şi va scoate în evidenţă adevăratele abilităţi securiste ale tovarăşilor uitaţi de vremurile actuale, care şi-au dedicat viaţa pentru cât mai multe rapoarte cu miros delicat.

Nici n-a început bine primăvara, că un individ cu vezica plină, poate şi din nevoia de exprimare nonverbală, şi-a scos mădularul în centrul oraşului, foarte aproape de primărie, şi-a-nceput să ude tufişurile. P-ăsta nu-l condamnă nimeni, dar toţi îi zâmbesc în trecere. Cu jet la purtător, doar câinele-i mâncat de viu şi stăpânul judecat de oştire!

În caz că acest articol va stârni comentarii din partea perfecţiunii umane, rog a se înţelege că voi fi tare subiectiv! Hai, mă, că suntem civilizaţi, ce naiba!

comments
Share articol: