Curiozitatea m-a făcut ca în 2013 să investesc 9 lei în Bitcoin

plata bitcoin, adresa bitcoin, qr code
Asta e o captură din portofelul meu, iar dacă scanezi qr code-ul vei primi adresa unde-mi poți trimite donații în Bitcoin.

Despre Bitcoin știu încă din 2013

Prin 2013 m-am dus la un automat din Profi și am cumpărat Bitcoin de fix 9 lei. Auzisem ceva de criptovalută, bani virtuali, portofel online și tranzacții rapide și sigure. Era vreo 200 de dolari un Bitcoin. Aș fi investit un salariu în găselnița asta, dar aveam facturi și rate de plătit. Știam că nu e o joacă moneda virtuală, mai ales că citisem câte ceva despre cum circulă banii pe internet.

Aveam impresia că Bitcoin e ceva interzis și că dacă va porni un război, oamenii vor începe să-și tranzacționeze banii de pe un telefon pe altul. Scenariul nu e imposibil nici acum.

Cum a ajuns Bitcoin la 5-6000 de dolari?

Bitcoin cred eu că a crescut datorită (sau din cauza?) tranzațiilor din deepweb și virusului wannacry, cel care blochează accesul la toate fișierele din calculator și te obligă să plătești o sumă de bani în Bitcoin.

În prezent, Bitcoin e o monedă oficială si poți cumpăra aproape orice de pe internet. Zvonurile spun că Bitcoin va crește enorm în următoarea perioadă și că e momentul pentru mari investiții în tehnologia blockchain.

De ce să nu-ți vinzi casa pentru Bitcoin

Eu nu mi-aș vinde casa și mașina ca să investesc în Bitcoin, nu mi-aș cumpăra aparate de minat (deși am un miner care stă ca piesă de mobilier) și nu m-aș baza pe ceva care la prima vedere pare atât de sigur. Deși tehnologia conferă o siguranță a banilor, lichiditățile trebuie să rămână o prioritate pentru noi toți.

E simplu: dacă ai investi azi 1 milion de euro în Bitcoin, n-ai dormi cu nopțile din cauza stresului. Azi ești în vârf, mâine în faliment. Ca să nu mai zic că toți banii tăi s-ar afla într-o criptovalută, ceva ce nu e palpabil, așa cum e aurul, dar care a înnebunit oamenii de pe întreg mapamondul.

Cândva, Caritas a existat

În copilărie îmi povestea bunicul meu despre Caritas, un soi de bancă fizică în care depuneai bani și peste 3-6 luni puteai să scoți și de zece ori mai mult. Era o chestie reală. Oamenii veneau, făceau depunerea și peste un timp chiar primeau mai mulți bani. Povestea asta a mers o vreme. Veștile bune au circulat, oamenii și-au vândut tot ce aveau prin casă și au venit să-și dea banii în proiectul Caritas. Peste alte 6 luni, oamenii veneau să-și ridice averile, dar erau convinși de către personal să-și lase banii ca să crească suma și mai mult. Erau cozi infernale la Caritas. Și cei mai săraci oameni veneau cu o sumă de bani la Caritas în speranța că vor ajunge să aibă o vilă cu două etaje. Caritas s-a închis subit. Sute de milioane de dolari au „dispărut” ca prin minune, iar oamenii au rămas cu buzunarele goale.

Cu siguranță Caritas nu are nicio legătură cu moneda Bitcoin, dar povestea, în linii mari, ar putea fi similară. Sper să nu am dreptate. Sper ca o astfel de monedă să poată rezista indiferent de vremurile care ar putea veni. Totuși, lichiditățile, mă repet până nu vine iar criza, dar mai ales conservele, sunt cele care fac diferența.

Decât păcănele, mai bine Bitcoin

Partea bună e că dacă ai o sumă de bani pe care de fel o spargi pe tâmpenii și lucruri inutile, acum e momentul să cumperi Bitcoin sau chiar să îți deschizi o fermă de aparate care minează pentru tine. Banii nu se fac ușor, dar nimic nu e imposibil. Folosește Google cu încredere pentru a studia mersul lucrurilor și găsește varianta cea mai grea pentru câștig, altfel riști să-ți iei plasă.

Dacă ți-a plăcut informația, nu uita să-i dai SHARE. Dacă ai găsit acest articol căutând pe internet informații despre Bitcoin, îți las adresa mea unde poți depune donații către portofelul meu virtual. Ar fi super să mă trezesc cu un dolar/euro în plus, așa, ca din senin.

Aici adresa pentru donații: 1NNKmYfeH8ZwNQZeq8m6Wr4SMuPY8NAbc8

Mulțumesc anticipat!

Visited 8 times, 1 visit(s) today
Share articol: