Lista celor 10 acțiuni pentru fericire în pandemie – detox pentru minte, trup și suflet

Detox. Adică detoxifiere. Ceva serios. Ceva mai mult decât o dietă. Un detox general. Detox pentru minte și suflet. Detox pentru viață: una fericită! Ceva potrivit pe vreme de pandemie. Gen, era și timpul! De azi. De acum. Pentru unii doar o listă cu chestii de făcut, pentru tine o adevărată provocare pentru a te iubi. Te poți sustrage din ecuație sau poți încerca să vezi despre ce e vorba. Detox fericit!

1. Dă-ți voie să respiri – să iei o pauză de la tot ce te înconjoară.

Zgomotul din jurul nostru ne dă senzația că nu avem încotro. Trăim vieți agitate și uneori ne bucurăm pentru că ajungem acasă, cu bine. Însă e vorba despre mai mult în viața asta: e despre a începe să fim conștienți de noi. Cine suntem cu adevărat? Serios, nu e un clișeu al motivațiilor. Respiră adânc și relaxează-te. Ia o pauză de la neliniștea din jurul tău. E momentul să te înțelegi și accepți.

2. Fă piața, gătește și mănâncă sănătos

Viața noastră e strâns legată de papilele gustative. Semnalele pe care creierul nostru le primește atunci când hrana este gustoasă poate fi un început de sclavie. Sună prea dur? Poate. Adevărul e că suntem sclavii gustului. Nu am avut timp să ne educăm gusturile, iar asta a făcut din noi consumatori înrăiți de zahăr, sare și grăsimi. Mâncăm mult și greșit. Mâncăm compulsiv. Mâncăm fără să știm ce mâncăm. Mâncăm și tot ne e foame. Fă-ți timp pentru a face cumpărăturile. Gătește pentru tine și cei dragi. Mănâncă sănătos și vei investi în sănătatea ta. Vei simți timpul diferit și frumos. Vei simți fericire.

3. Uită de toate bârfele

Planeta asta se hrănește cu cancan. Bârfele sunt parte din noi. Am auzit bârfe încă din copilărie, iar apoi chiar noi am fost creatorii acestora. Bârfele atrag atenția și dau culoare conversațiilor. Totuși, bârfele sunt inutile. Bârfele sunt încă o povară pe suflet. Renunță la a mai vorbi despre ceilalți. Renunță la a mai crea povești din auzite și toate vocile din mintea ta vor dispărea. Nu contează ce spune lumea. Dacă nu bârfești ai timp mai mult pentru tine.

4. Iartă-te și iartă-i!

Când începi să elimini răul din jurul tău sau răul pe care chiar tu l-ai cauzat, poate fără să-ți dai seama, începi să te cureți. Tot ce e murdar dispare. Ajungi mai aproape de iertare. Pe tine te poți ierta cel mai greu, dar cu tine trebuie să începi. Apoi iartă-i pe cei care, dintr-un anumit motiv, ți-au greșit. Suntem oameni. Greșim ca să trăim. Iertarea nu e greșeală. Iertarea ne oferă mai mult timp pentru iubit.

5. Oprește știrile. Toate știrile.

Radio. Tv. Ziar. Internet. Știrile sunt peste tot. Suntem invadați de informație. Nu știm cum să o filtrăm. Nu știm când să spunem stop! Ne panicăm atunci când un dezastru zguduie planeta și ne lăsăm alimentați în mod constant de știrile negative. Oprește acțiunile altora și ocupă-te de tine. Mai puține știri, mai mult timp de trăit. 

6. Golește-ți mintea de toate gândurile negative!

Ai rămas doar tu cu tine iar gândurile nu-ți dau pace? Nu încerca să te lupți cu ele! E ca și cum ai sta cu un străin în sufragerie… Este timpul să îl poftești afară din casă și din viață. E simplu. Golește-ți mintea de tot ce e străin și meditează!

7. Spune NU

NU este un cuvânt puternic. Ar putea să-ți schimbe viața într-o zi, în bine sau în rău. Spune NU oamenilor din viața ta care te forțează să fii într-un anumit context. Spune NU prietenilor care nu îți sunt prieteni. Spune NU lucrurilor pe care ți le dorești, dar care nu îți sunt necesare. Spune NU ispitelor care îți promit o cale ușoară spre “succes”. Spune NU banilor nemunciți. Spune NU pentru fiecare DA pe care l-ai spus din frică, obligație sau din consecvență.

8. Dormi

O zi începe atunci când soarele răsare și se termină atunci când soarele apune – o frază simplă și ușor de înțeles, dar nu și pentru rutina somnului. Dormi nopțile sau dormi pe tine toate zilele. Respectă-ți trupul și nu-l priva de odihnă. Dormi și vei număra mai multe zile fericite.

9. Fă exerciții fizice

Inima îți va mulțumi pentru fiecare zi în care trupul tău aleargă, transpiră și arde calorii. Vei fi mai fericit, pur și simplu.

10. Bea un pahar de vin și detașează-te de tot.

Ești tu cu tine. Relaxează-te. Nimeni nu îți poate garanta ziua de mâine. Tot ceea ce ai este momentul prezent. Bucură-te de tine. Cu tine începe totul! Detașează-te de tot ce nu îți aparține. De tot! Fii tu. Fii conștient de viața ta și trăiește timp de calitate cu tine. Ăsta e cel mai bun detox!


La finalul acestei liste îți lansez o provocare!

Dacă și tu consideri că acest detox pentru minte, trup și suflet este util pentru vremurile pe care le trăim, răspândește această listă și motivează cât mai mulți oameni din viața ta să trăiască frumos și liber. Nu uita, începe cu tine!

Credit foto: Lesly Juarez on Unsplash
Visited 2 times, 1 visit(s) today
comments
Share articol: