De la biroul din vârful patului, gânduri despre cum ne schimbă carantina

Avantaje în izolare

Carantina asta e tot mai serioasă. Au trecut săptămâni bune de când nu mai ies din casă decât pentru cumpărături de bază. Televizorul stă închis ca să nu aud de coronavirus, de morți și de soluțiile de carantinare alese pentru toți cei care vin în țară de sărbători. Ar mai fi de menționat câteva show-uri tv obositoare și un soi de cancan plin de analfabetism funcțional care face audiențe uriașe din cauza sau datorită virusului. Totuși, vreau liniște și productivitate. Indiferent de timpuri, timpul tot trece! Simt asta mai ales acum, când mă gândesc mai des la mine. Uite ce avantaje îmi dă izolarea!

Online. Totul online.

Stau toată ziua online, cu laptop-ul în brațe. Am telemuncă până după ora prânzului, mă uit la seriale și filme în fiecare seară, pun mâna pe câte-o carte când vreau să scap de ecrane și fac cursuri online cu super puști dornici să învețe ceva nou în fiecare moment. Online. Totul online. Nu merge altfel! Suntem foarte conectați! Comunicarea noastră se rezumă la biți. Dacă pică internetul, ne pică toată inspirația. De fapt, dacă pică internetul e ca și cum s-ar fi luat apa. E singura noastră boală/dependență care ne ajută să supraviețuim de când ne-am blocat în casă. Știu, strămoșii noștri au prins vremuri mult mai grele, cu gloanțe șuierând pe la ureche și țigări în loc de mâncare… totuși, fiecare timp își are chinurile, diferite, dar direct proporționale cu realitatea.

Acum ne omoară mult mai ușor pentru că suntem tot mai puțin independenți în dependența noastră de toate serviciile: apă, electricitate, internet, mâncare etc.

Am un singur dușman

Mă bucur că am prins vremurile astea! Mă bucur că am ce să le povestesc nepoților – asta dacă nu cumva planeta decide să ne lase în urmă. Știu, situația e gravă, dar rămân pozitiv în această perioadă și nu las pandemia să-mi strice viața! Mi-am stabilit o rutină zilnică și mă țin de ea cât pot eu! Dorm mai bine, dar tot nu îmi place să stau într-o cutie, aceeași cutie, zi de zi. Am început să privesc cerul mai des, chiar dacă scot capul pe balcon pentru asta. Îmi sun mai des prietenii, chiar dacă nu am ceva concret să le spun. Mă ancorez mai mult în prezent și multe dintre problemele din trecut au devenit atât de mici, că am rămas în război cu un singur dușman: virusul ăsta păcătos!

Butonez de zor…

Între timp educația își continuă cursul logic al acțiunilor, iar profesorii stau și peste program ca să facă față noilor tehnologii pe care le folosesc pentru a transmite informația către elevi. Pandemia asta ne-a trezit pe toți la realitate și ne-a împins să facem eforturi pentru care nu am fost pregătiți – și voi ați fost crescuți pe sistemul “nu mai sta toată ziua în pat, că nu așa schimbi lumea!”, nu? Ei bine, se pare că pandemia a schimbat regulile jocului, iar exercițiul de răbdare pe care îl punem în practică, în această perioadă, are ca rezultat salvarea omenirii, la propriu! Stăm în casă și nu ne oprim din a fi productivi cu viețile noastre – mă gândesc serios să dorm pe jos ca să nu creadă creierul meu că am intrat în proces de adormire cronică. Nu, dragă creier, nu intra în mentenanță, nu vezi că butonez de zor?

Dacă ești angajator/antreprenor și crezi că angajatul tău freacă menta cu telemunca asta, meriți un mare pa. Serios! Uită-te pe rapoarte și nu mai da vina pe angajați. Bagă-i în șomaj tehnic, dar nu-i tortura! Nu e vina lor că banii sunt tot mai puțini.

Nu știu cum e la voi, dar la mine timpul de lucru s-a mărit, chiar dacă nu mai fac naveta. Șiiiiii, ziua tot 24 de ore are!

Trebuie.

În caz că la voi în incintă nu e totul roz, ba chiar ați început să o luați razna, vă rog să vă potoliți! Serios! E normal să nu vă fie bine! Nu sunteți de piatră! Sunt vremuri nasoale și tuturor ne e greu. Totuși, ca să puteți trece cu bine peste o zi de carantină, gândiți-vă că toată planeta e în situația asta și că la nivel colectiv trebuie să rezistăm! Trebuie! Punct!

Dacă după pandemia asta nu ieșiți cu două-trei cursuri online absolvite și cu noi skill-uri, nu ați ratat nimic. E OK! Doar respirați și nu vă refugiați în mâncare! 

7 semințe

Apropo, îmi dă Mc-ul câte 3 notificări pe zi! Parcă zici că simte când îmi e foame. Am dezinstalat aplicația – atunci când am dat comandă au venit ăștia de la livrări în 10 minute. A fost prea bine și m-am speriat! Apoi au anunțat la tv că nu se mai iese din casă decât cu declarație pe propria răspundere și am decis: în casă și cu mec la dispoziție e moarte pentru sănătatea psihică și fizică. Și uite așa am rămas pe salate și sucuri naturale. Plus avocado în toate formele lui – întins pe pâine d-aia cu 7 semințe.

Concluzia: După carantină totul se va fi schimbat, inclusiv noi! Așadar, să ne schimbăm în bine, da? S-avem spor, online!

comments
Share articol: