Mai tare decât Counter-Strike-ul? Airsoft cu prietenii!

Imagine care ilustrează jucători de airsoft în timp ce pun la punct strategia de atac.

Pe vremea când nu existau jocuri precum Counter Strike, Delta Force sau Battlefield, iar despre calculator şi internet se vorbea aşa, mai mult pe şustache, nu cumva să descopere cineva America, îmi strângeam bani la puşculiţă şi abia aşteptam ziua în care aveam voie să scot toţi banii din porcuşorul de ceramică şi să-mi fac shopping-ul copilăresc. N-ajungeam până la obor, ci dădeam fuga la prima tarabă să-mi iau un pistol cu bile, d-ăla mare/periculos şi eventual, dacă avea şi zgomot în dotare, deja făceam impresie bună în faţa prietenilor.

Ţin minte că era să-mi iau o bătaie zdravănă de la taică-miu, pe motiv că mi-am dat banii pe prostii care costă o căruţă de bani şi sunt periculoase. Nu-mi aduc aminte să fi scos ochii cuiva, dar câteva accidente au fost, minore şi cărora majoritatea (victime de palier) le-a dat delete. Alea erau vremurile, iar ieşitul pe-afară era chestiune esenţială. Dacă veneai curat în casă, erai băgat la interogatoriu.

Pistolul cu bile era distracţie de weekend şi cine reuşea să găsească bile de rezervă era spaima vecinilor. În cele mai multe dintre cazuri, pistoalele de jucărie ajungeau la coşul de gunoi, stricate şi demontate. N-aveam stare şi-mi plăcea să fiu curios.

Mai nou, acest tip de distracţie s-a transferat şi în rândul adulţilor, care şi-au dorit să dea în mintea copiiilor, dar cu arme aproape identice cu cele pe care le folosesc militarii şi poliţiştii. Sportul se numeşte airsoft şi are la bază activităţi outdoor la care pot participa tineri şi adulţi, iar eu vă pot asigura că distracţia e garantată. Poate cea mai tare regulă care circulă printre jucătorii de airsoft e legată de purtatul ochelarilor de protecţie. Nu se ţine cont dacă eşti începător sau profesionist, ochelarii sunt obligatorii. Prevenţia e pe primul loc!

Aşadar, jocul airsoft simulează conflicte militare în spaţii special amenajate, punând jucătorii în situaţii reale, deloc periculoase, cu adrenalină la maximum şi experienţe pe care trebuie să le trăieşti pe pielea ta, la propriu. Armele sunt cu bile, dar pistolale din dotare par atât de reale încât nu pot fi utilizate la întâmplare. Există o legislaţie cu privire la armele de airsoft, tocmai de aceea e important să întrebaţi specialiştii în domeniu. Personal, am găsit răspunsuri rapide cu ajutorul celor de la airsoft6.

Şi nu vreau să aud voci care îndrugă fantasme legate de promovarea violenţei pentru că nu cred că o astfel de activitate are scopuri negative. Sunt sigur că oamenii cu capul pe umeri vor descoperi o sumedenie de beneficii, inclusiv o condiţie fizică de invidiat, timp de calitate petrecut cu prietenii şi spirit de competitivitate.

În caz că mă decid să-mi iau un pistol cu bile, aş fi interesat de un model cu propulsie electrică a bilei, probabil şi de un rucsac plin cu baterii lipo, ca să nu fiu luat prin surprindere. Mai rămâne să le dau de veste prietenilor şi să ne vedem în clădiri părăsite, adevărate planşe de luptă. Cred c-ar merge şi-un live pe Facebook cu toţi militarii, înainte de atac, că apoi… 🙂

Visited 1 times, 1 visit(s) today
comments
Share articol: