Nici mie nu-mi place Gara de Nord Bucureşti

ZF  a scris în legătură cu ce se întâmplă prin Gara de Nord Bucureşti. Însă, eu cred că toate aceste titluri, atât de realiste, pe care jurnaliştii le abordează, sunt în zadar. Adică, ăla care câştigă 9000 de euro pe lună şi se crede şeful CFR SA, va zbura de mâine din funcţie? Nu! Oamenii sunt uniţi şi la bine şi la rău. Dar, cei mai uniţi sunt hoţii! În acest perimetru, numit Gara de Nord Bucureşti, angajaţii, cerşetorii, hoţii şi taximetriştii se cunosc şi colaborează. Evident că există o ierarhie şi cine nu respectă “regulile” zboară din peisaj.

Gara de Nord Bucureşti reprezintă cel mai mare punct feroviar comercial? Prea mulţi beţivi şi prea multe restaurante de doi lei îmi pun stomacul la dietă. Noroc că există un KFC, că Mec-ul nu mai are gust! Navetiştii cunosc foarte bine mersul lucrurilor şi felul în care, în interiorul gării, funcţionează o lege nescrisă. Dacă am câteva milioane în portofel, e posibil să mă abordeze un individ din umbră şi să mă întrebe dacă vreau să cumpăr un Iphone 5, proaspăt furat. Cei mai mulţi bani se fac în aglomeraţie, din neatenţia celor care stau pe facebook în timp ce merg.  E o mafie conştientizată de către mulţi călători, dar, timpul e scurt, iar cei care ar trebui să ia măsuri sunt împotmoliţi în furăciunile/slăbiciunile lor.

Sala de aşteptare din Gara de Nord Bucureşti este o adevărată provocare pentru cei care vor să facă hepatită şi să ajungă fleaşcă la destinaţie! Iată şi evoluţia numărului de călători, pentru a trage o concluzie corectă.

P.S. E cineva care a ajuns în Capitală cu trenul şi nu l-a cunoscut pe individul care se târăşte prin vagoane şi pretinde că nu poate merge, după care se ridică ca prin minune şi fuge?

Visited 1 times, 1 visit(s) today
comments
Share articol: