Review SSD Samsung 850 EVO. Laptopul intră în Windows în mai puţin de 5 secunde

ssd samsung 850 evo 128 gb 3d v-nand
ssd samsung 850 evo 128 gb 3d v-nand

Am tot citit despre beneficiile pe care le poate oferi un hard de tip SSD, mai exact, un Solid State Drive. Am zis că e marketing la mijloc şi că schimbări radicale nu vor apărea în cazul în care îmi voi achiziţiona un ssd. Review despre SSD.

Am stat şi am citit mai toate blogurile de specialitate ce mi-au picat în display şi am înţeles că nu au cum să mintă toţi bloggerii în privinţa acestei investiţii. Cu bani puţini, poţi aduce laptopul la un nivel avansat din punct de vedere al timpului de răspuns în aplicaţii. Menţionez că am un I7, cu 8 GB memorie RAM şi placă video de 2GB. Laptopul se mişca bine şi înainte, doar că multe dintre aplicaţii aveau ceva întârzieri la prima deschidere. []

Mi-am luat un SSD de la Samsung, de 128 GB, care a venit la o zi distanţă de la comanda efectuată direct de pe telefon. SSD-ul e suficient de uşor încât să te pună pe gânduri şi să ai impresia că e o jucărie sau o glumă proastă, însă, schimbările sunt radicale!

La ce e bun un SSD?

Cel mai important lucru e că vitezele de scriere şi de citire a informaţiilor sunt de zece ori mai mari. Un exerciţiu simplu de imaginaţie poate să te facă să înţelegi că o poză pe care dai click, se va deschide instant. SSD-ul e un mediu de stocare a datelor, care nu utilizează componente mecanice, care să se rotească şi să consume energie în acest sens – autonomia bateriei laptopului creşte.

Laptopul intră în Windows în mai puţin de 5 secunde. Asta da chestie tare! Descărcarea fişierelor printr-un client torrent nu mai întâmpină eroarea hard disk overload. SSD-ul e ceva mai rezistent la şocuri, iar durata de viaţă e garantată 5 ani. SSD-ul e de mare ajutor pentru cei care vor să economisească timp.

Lucruri mai puţin plăcute la un SSD?

Un fişier şters de pe un mediu de stocare cum ar fi SSD, este aproape imposibil de recuperat. Spaţiul SSD-ului nu trebuie să fie ocupat mai mult de 70-80%, pentru ca sistemul să funcţioneze la parametri normali. Preţul unui SSD este cu mult mai mare în comparaţie cu cel al unui HDD. Defragmentarea dăunează unui SSD, totuşi nu este necesară!

Am scris câteva rânduri despre SSD, asta pentru ca oricine să poată înţelege faptul că investiţia într-un SSD îşi merită fiecare leuţ! []

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Share articol: