WhatsApp Web vs Viber Desktop

De-ar fi una singură şi bună, tare bine ar mai fi! Însă, sunt atât de multe reţele de socializare, încât doar un maniac le-ar putea instala pe toate în acelaşi telefon sau laptop. Cei de la WhatsApp au anunţat noua implementare a reţelei de comunicare cu oamenii de pretutindeni. WhatsApp Web, după cum spune şi numele, reprezintă un avantaj serios pentru cei care vor să comunice mai rapid, direct din browser, de pe orice device. Cum tastatura de pe telefon nu a ajuns să fie la fel de uşor de utilizat ca cea de la varianta desktop, inovaţiile se ţin lanţ, iar utilizatorii devin entuziasmaţi de noile funcţionalităţi.

Cum funcţionează WhatsApp Web?

Este important ca aplicaţia WhatsApp de pe telefon, să fie cu update-urile la zi. Utilizatorul se conectează de pe browser, la adresa web https://web.whatsapp.com/. Din telefon, direct din aplicaţie, trebuie selectată opţiunea WhatsApp Web. Telefonul va căuta un QR CODE generat în pagina web cu pricina, pentru autentificare. Imediat după stabilirea conexiunii dintre telefon şi laptop, mesajele se vor sincroniza în timp real, pentru ca tu să poţi ţine legătura cu prietenii tăi, direct de pe Chrome, spre exemplu, fără să te mai chinui să tastezi de pe Android. IOS-ul stă la coadă, deocamdată …

Părţi negative WhatsApp Web?

Telefonul trebuie să fie tot timpul conectat la internet, dezvoltatorii recomandând o conexiune de tip Wi-Fi, tocmai, pentru a se evita consumul de date mobile inclus într-un pachet şi pentru a nu se aplica costuri suplimentare de către operator.

Pe scurt, despre aplicaţia Viber Desktop

În timp ce alte reţele de comunicare internaută devin tot mai greu de înţeles, Viber e uşor de utilizat: permite apeluri audio şi video, are variantă pentru desktop pe care o poţi descărca de aici, design prietenos şi nu te pune să plăteşti niciun leuţ, nici măcar după un an de folosire. Simplu şi util, nu?

comments
Share articol: