Review Toshiba L855-10x

Toshiba L855-10x oferă oportunitatea de a deschide noi inovaţii în universul virtual. Dai un ban, dar stai în faţă! Prezentările sistemului se pot găsi pe orice site de specialitate, iar cei de la evoMAG oferă un preţ acceptabil pentru un produs de top. Ce face laptop-ul acesta? Încă de la prima utilizare se pot remarca linii de fineţe ce aparţin unui design simplu, atractiv şi care iese uşor în evidenţă. Cele două usb-uri 3.0 ajută la transferul de fişiere cu o viteză de până la 300 de Mbps (am testat această opţiune şi am rămas impresionat de tehnologia care avansează atât de repede în favoarea celor care vor să transporte anumite date, dintr-un laptop, într-un hard extern). Butoanele sunt puţin diferite, cel puţin pentru mine, însă, într-un timp relativ scurt, tastatura devine un prieten de nădejde, fără întâmpinarea unor probleme de dificultate în tastarea fără control vizual.Toshiba L855-10x Procesorul Intel Core I7 poate face faţă cu succes, gestionând mai multe programe ce rulează în acelaşi timp. În browser-ul Chrome, am deschis mai mult de 250 de tab-uri, iar sistemul nu a cedat! E un laptop care nu dezamăgeşte şi provoacă satisfacţie atunci când timpii de aşteptare sunt tot mai mici. Cei care prelucrează materiale video în programe de specialitate, pot opta pentru un laptop din această categorie, având la dispoziţie o placă video dedicată AMD Radeon HD 7670M şi memoria video fiind de 2GB. Pentru videoconferinţe, există o cameră web, de 1MB HD, care asigură calitatea optimă pentru o comunicare decentă. Filmele rulează fără probleme, chiar dacă e vorba de un format Blu-Ray, iar sunetul este impecabil, având posibilitatea de a acapara atenţia unui public pe o rază de 10 metri (sunet tare şi clar).  În jobul meu am nevoie de informatii rapide, exacte şi procesate în cel mai scurt timp, iar laptop-ul ăsta şi-a făcut datoria. E uşor de transportat, are o greutate rezonabilă şi dă impresia de ultrabook (deşi e multă mâncare de peşte la mijloc). Bateria, compusă din 6 celule, se descarcă în aproximativ 3 ore, în condiţii de utilizare continuă şi se încarcă în aproximativ două ore. Monitorul, de tip LED, facilitează proiecţiile pretenţioase, iar culorile sunt redate exact aşa cum un profesionist îşi doreşte. Display-ul, calibrat după anumite standarde, poate oferi unui fotograf profesionist, imaginea reală a unei poze ce urmează a fi tipărită. Ventilaţia asigurată de către cooler, nu lasă frumuseţea asta de laptop să se încălzească. În cazurile extreme, se pot resimţi anumite încălziri de moment, dar, nimic exagerat care să restarteze sistemul şi să oprească anumite operaţiuni importante pentru consumator.

Împătimiţii de jocuri pe calculator, precum şi cei care lucrează în domeniul foto-video, se pot “juca” cu un astfel de dispozitiv, pentru rezultate ce dau bine în faţa clientului şi pentru o muncă de calitate. Da! Şi pe Toshiba L855-10x se poate sta pe facebook, messenger şi skype, însă, această achiziţie are nevoie de clienţi care vor să-şi monetizeze munca în mod facil.

Cel mai tare lucru îl reprezintă serviciul celor de la Toshiba, oferind o garanţie aparte: dacă scapi apă pe laptop sau îl spargi, firma acoperă o astfel de daună şi oferă, o singură dată, reparaţiile aferente pentru buna funcţionare a sistemului. În caz că ţi se fură laptop-ul, cei de la Toshiba au grijă să-ţi asigure investiţia şi nu te lasă fară produs.

Laptopul are şi un minus – un încărcător cam mare, dar cu un cablu lung de vreo 3m :).

Din punctul meu de vedere, pentru anul 2013, Toshiba L855-10x merită nota 9+.

P.S. Pentru mai multe variante din această categorie, a nu se ezita o căutare amănunţită printre toate laptopurile portabile!

Visited 1 times, 1 visit(s) today
comments
Share articol: