Mi s-a făcut greaţă de la afacerile MLM

Mă simt vânat de prietenii de pe facebook care încearcă să-mi vândă tot felul de produse şi să mă atragă într-un sistem, pentru extinderea reţelei. MLM-ul reprezintă funcţionalitate atunci când ideea este la început şi are deja succes în alte ţari.MLM Evident, este importantă şi cererea pe care piaţa din România o etalează sau nu. Încă de pe vremea cu Avon şi Herba Life am înţeles câtă muncă depun unii pentru a face un bănuţ de buzunar. Comunicarea ineficientă este motivul pentru care în România MLM-urile nu se pot afirma ca atare, iar credibilitatea este pusă la îndoială.

 

Nici ideea Lyoness nu m-a impresionat, chiar dacă am văzut reclamă cu creier pe tv. Mă simt prostit pe faţă şi nu vreau să cred că ăsta e viitorul. Putem să ne punem mintea la contribuţie pentru ceva mai mult, pe cont propriu. Atenţie şi la dezvoltarea personală, dar şi la starea de lidership pe care mulţi o calcă în picioare.

 

Anul trecut era febra cu “legea sănătăţii” şi cu banii care vor pica din cer – cel puţin un milion pentru fiecare contract/adeziune. Despre “eveniment” mi-au spus parinţii mei, pe care i-am şi atenţionat cu privire la ţepele în sistem MLM. Am participat la “adunare” şi am văzut lume disperată, convinsă de câştigurile masive ce vor să vină. Fiecare individ înscris în proiect a platit o taxă justificată la sânge (ambalaj prezentat în power point), în valoare de 80 de lei noi, dacă mă ţine bine memoria. Şi eu am plătit banii ăştia, “îndrumat” de visătorul meu tată. În acest context o pomenesc şi pe sor-mea, care deja şi-a făcut reţeaua ei, pentru venituri suplimentare pe timp de criză. Legea sănătaţii trebuia să intre in vigoare din martie 2013, iar lucrul ăsta nu ar fi fost o bucurie. Unde e vorba de bani veniţi pe gratis, e clar că există fraude legale la mijloc. E trist să vezi că unii se bucură atunci când fură din buzunarele săracilor şi apoi se laudă, ba chiar scriu cărţi despre cum să ai succes în România. Google-ul deţine informaţii despre orice MLM, iar părerile sunt împărţite – decizia aparţine celui care trage concluzia. Important e să nu scotociţi doar la sursă, ci să mai citiţi şi un blog, o părere personală, ca să nu se greşească de două ori în acelaşi loc.

MLM-ul nu este o afacere, fără supărare!

 

comments
Share articol: