De după spectacolul politic

Ieri a fost spectacol. M-am simţit atât de bine, aici, în ţarcul meu şi-al tuturor, unde nu am cum să mă simt singur. Aici, în faţa internetului, unde s-au perindat colindele politice, unde s-a huiduit şi nu s-a vrut nimic întâmplător. Cu drept de vot, mi-am exercitat dorinţa de schimbare, deşi, mi-am dat seama că rămân multe gunoaie după proiecţia din ultimele săptămâni.diaspora la coada pentru vot A fost poate mai bine decât de Revelion. Nu au fost artificii, doar oameni care şi-au căutat scopul în mijlocul străzii. Diaspora n-a uitat de rădăcini, ci a votat, aşa cum a putut ea. Au fost multe reguli încălcate în acest joc electoral şi demiterile ar trebuie să curgă gârlă. Am crezut şi încă mai cred în mai bine, dar doar cu ajutorul schimbării venite din partea fiecărui român. Cel de “sus”, doar ne reprezintă. Să credem, dar să şi cercetăm, chiar dacă sectorul religios ne pune un mare nu în faţa acestei provocări.

Ieri am fost uniţi, mulţi dintre noi. S-a votat mai mult decât ar fi estimat orice sociolog. Cele două dezbateri televizate au fost decisive, iar unde unul a pierdut, celălalt a avut de câştigat, vot după vot. E necesar un nou început de percepţie la nivel naţional. România devine tot mai puţin dezinteresată, politic discutând. Toate pomenile electorale au fost bune, dar nu suficiente încât să detroneze un procent câştigător pe drept.

Pentru cei care nu au apucat să vadă şi partea rea a lucrurilor, vă anunţ că totul a fost un spectacol cu preţ achitat pe termen lung. Televizorul nu a transmis nimic concret, ci a valsat după cum s-a suflat în cască. Au fost moderatori, unii dintre ei, atât de fricoşi încât şi-au numărat zecile de bâlbe cu fiecare nou exit poll sosit. Regizorul perfect a prins contur în faţa României. Cei mai tineri l-au votat pe cel “blamat” pentru comunicarea greoaie, în timp ce ochelarii inteligentului s-au aburit de la prea multă agitaţie fără fond.

Acum, avem un nou preşedinte pentru ţara asta. Acum, putem ştii sigur că fiecare promisiune va trebui respectată ceas, altfel, oamenii vor deveni tot mai sensibili şi imuni în acelaşi timp, la orice hoţie – vor reacţiona. E momentul în care, nimeni nu se gândeşte la nimic, decât la cine a ieşit preşedintele României. Scenariul a fost respectat, dar peste noapte nu se va întâmpla nicio minune, nu fără noi!

De ce au ieşit atât de mulţi oameni la vot? Şi datorită internetului!

Visited 1 times, 1 visit(s) today
comments
Share articol: