Terapie prin scris – Scrie despre lucrurile care îţi provoacă stres

Indiferent pe ce reţea de socializare activezi şi indiferent de publicul ţintă în faţa căruia te exprimi, poţi face în aşa fel încât scrierea ta să devină o detensionare şi o propagare a problemelor tale. Ceea ce se întâmplă în viaţa ta are ceva în comun cu întreaga planetă. Frustrările sunt cele care prind la public. O frustare dă naştere unor comentarii, iar conţinutul se poate dezvolta pentru a influenţa în masă o categorie de oameni.

Având un blog la dispoziţie îmi place să mă folosesc de el şi să etalez necazurile, dar şi plăcerile într-o notă sugestivă. Când scriu despre ceva neplăcut ofer o paralelă pozitivă, iar când mă “lovesc” de bine, îl exploatez în sute de cuvinte, încât provoc publicul cititor la o promovare orală (din gură în gură, cum ar spune o veche replică de marketing). Sunt fericit când toată tensiunea o pot exercita într-un punct, iar după publicarea unui articol mă simt liber şi nefăcând parte din contextul pe care tocmai l-am creat. Prin scris scap de stres şi îmi ajut creativitatea. Detaliile mă ajută să-mi evidenţiez talentul, iar dacă rămân fără cuvinte ştiu sigur că pot apela la realitate.

Recunosc! Eu scriu despre lucrurile care îmi provoacă stres! Stresul apare atunci când există probleme financiare, familiale sau de ordin biologic.

Problemele financiare sunt la tot pasul pe vremea asta de criză. Când datoriile bat la uşă, iar băncile mai au un pic şi te trec pe lista neagră, încep deja certurile în familie. Îţi laşi dorinţele pe o hârtie şi îţi dai seama că trebuie să te lupţi ca să supravieţuieşti. Banii reprezintă o problemă generală, iar economiile încep să aibă succes ca şi strategie de viaţă. Mai puţin pentru fiecare zi, dar suficient pentru toate zilele ce vor urma!

Problemele familiale sunt în strânsă legătură cu banii. Şeful te-a concediat şi ai rămas fără loc de muncă? Ei bine, acasă te aşteaptă o nevastă şi doi copii, iar dacă nu ai cu ce hrăni atâtea guri flămânde, certurile se instalează mai repede decât windows 7.

Problemele de ordin biologic îşi pun clar amprenta pe viaţa unei persoane. O boală apărută pe neaşteptate îţi poate arăta clepsidra în faţa ochilor, iar timpul devine o plăcere imposibilă.

Problemele reprezintă cauza stresului la nivel mondial. Stresul nu poate fi eliminat definitiv din viaţa noastră, dar poate fi estompat în cea mai mare parte a vieţii. O alimentaţie sănătoasă, un somn bun şi un loc de muncă ce se îmbină cu plăcerile şi pasiunile unui individ arată o prezenţă a stresului în scădere.

Îmi provoacă stres aglomeraţia, plescăitul, discuţiile de prost gust, căldura, zgomotul şi cei care se vaită că nu au cu ce trăi.

comments
Share articol: