Timotei Rad, un autostopist liber pe drumul său

timotei rad
Timotei Rad, pregătit traseul conversaţional din emisiune.

Timotei Rad este un călător. Am dat de el cu ajutorul unei doamne din Ploieşti care s-a arătat interesată să-l cazeze şi promoveze pe tânărul dornic să înconjoare lumea cu autostopul. Timotei, atunci când nu e la drum lung, locuieşte pe lângă Cluj şi îi place să-şi pună gândurile în ordine pentru următoarea aventură.

Credeam că pentru a face autostopul ai nevoie de bani, dar se pare că Timotei mi-a şters din minte acest gând, probabil pregnant doar în România. Timotei are undeva la vreo 30 de ani, deşi, cât am stat cu el de vorbă înainte de emisiune mi-a părut un copil, unul frumos şi educat. Nu vreau să fiu înţeles greşit. Nu era vorba de vreun adult nematurizat sau de vreun limbaj de lemn pe care-l evit cu tot cu interlocutor. Nu! Timotei avea atât de multă bucurie la purtător că devenisem chiar invidios pe felul lui de a fi.

Timotei Rad e liber pe drumul său

Singura explicaţia logică pentru al lui comportament e legată de libertatea pe care şi-o permite. De felul lui unic de a zburda şi de a lăsa în urmă orice lucru/om ce nu-i face bine. De şansa de a se descoperi în fiecare zi complet diferit sau poate doar adaptat la noile condiţii meteo.

N-are nevoie de o hartă pentru a spune da noilor provocări, dar are nevoie de un şofer genial şi dornic de ascultare. Am uitat să-l întreb dacă n-a dat de vreo şoferiţă care să-i fure inima şi să-i dea planurile peste cap. Probabil că-mi va răspunde, cumva, printr-un comentariu. Probabil că-mi va spune tot sau nimic.

E spiritual, dar nu transmite asta în prin cuvinte, ci lasă omul să-şi dea cu părerea. Pare religios, dar cred că drumul îi e singura credinţă concretă. Face chestii faine în lungile călătorii. Se filmează şi se pune pe youtube atunci când are timp şi chef, scrie pe blog şi cântă (fluieră) când se plictiseşte. Ar vrea să înveţe să-şi editeze materialele video, dar încă nu ştie cu ce să înceapă. E un exemplu pentru visătorul de ieri care a ajuns să-şi blocheze trăirile doar pentru că aşa scrie undeva în fruntea spiritului de turmă.

Până la urmă lucrurile sunt simple şi fiecare îşi alege drumul pe care vrea să meargă în viaţă. Timotei a ales. Noi?

Emisiunea cu Timotei Rad

 

comments
Share articol: