Am cel puţin un prieten prost. Prost şi inconştient!

accident ploiesti
Imagine arhivă accident în Ploieşti.

 

Îl sun noaptea, pe la 10, mai mult la băşcălie, că nu-l auzisem pe 2016. Îl sun şi nu-mi răspunde. Mă sună el mai târziu, că doar are minute. Mă sună şi-mi spune că e în pub, că se simte bine cu gaşca şi că nu mai stă mult. Punem de-o conversaţie scurtă, dar plină de informaţii cu zgomot de muzică pe fundal. Închide brusc.

Îl sun la câteva secunde distanţă şi îl întreb de ce a închis. Dă vina pe semnal. Clar, n-aveam semnal, doar era în interior, intr-o bodegă nu tocmai selectă, cu pereţi groşi şi fără internet. Îmi spune că se retrage, merge către casă, că mâine trebuie să lucreze la un proiect important. Îl întreb cu ce merge acasă şi-mi răspunde că e cu maşina.

Zâmbesc şi-i zic că n-are cum. N-are cum să conducă el, nu în starea în care e. Nu după ce a băut chiar în telefon cu mine. Glumeşte şi spune că n-a avut alcool în pahare. Eu îl întreb dacă totuşi a băut alcool. Cum întrebarea mea a fost serioasă şi răspunsul lui a fost serios. Da, băuse suficient, dar nimerea drumul către casă. I-am zis să nu conducă, să cedeze volanul unui prieten care nu a băut sau să cheme un taxi. Prietenul meu prost stă aproape de casă, dar tot cu maşina circulă. Nu e prost că circulă cu maşina, ci că îi place să se pună la volan băut.

Da, drag prieten, iartă-mă că-am scris despre tine pe blog. Iartă-mă că te-am făcut prost şi inconştient, dar ăsta e adevărul. Chiar dacă mi-ai spus că eşti atent la drum, chiar dacă n-ai băut mult şi chiar dacă încă n-ai murit sau n-ai omorât pe nimeni, tot eşti un prost iresponsabil. Ştiu că nu-ţi convin cuvintele astea, dar sper să le citeşti la timp şi să te opreşti din idiotul obicei de a-ţi pune în pericol viaţa. Plus de asta, sunt în joc şi vieţile altora.

Cam aşa e unul dintre prietenii mei. Sper să-l conving să nu-şi mai rişte viaţa. Sper să-l conving să nu se mai urce la volan după ce bea! Din păcate, sunt sigur că există multe astfel de exemple negative, exemple cărora nu le-am dat atenţie, exemple care au stat la periferia vieţii noastre, dar care au creat ştirile tragice pe care le urmărim AZI la ştiri.

EŞTI UN PROST dacă te urci băut la volan!


Reclamă:

Dacă ai băut azi-noapte prea mult şi vrei dimineaţă să pleci la drum, fii deştept şi verifică-ţi alcoolemia!

[]

Visited 2 times, 1 visit(s) today
comments
Share articol: