A spus că “Femeile adevărate nu sunt violate!”, iar acum, “media” îi strică imaginea!

poza mesaj
Cei de la Radio Simplu au preluat mesajul lui Andrei Afiliu, dar i-au pus în cârcă mii de oameni care au înţeles greşit mesajul ploieşteanului.

Când m-a sunat Andrei să-mi spună despre păţanie, i-am zis să nu ia lucrurile chiar aşa în serios, mai ales că zilele astea presa spală creiere la comun şi instigă lumea la violenţă. Greşeala lui Andrei a fost una de comunicare. A lăsat loc de intereptare, iar câţiva “inteligenţi” l-au prins la cotitură şi i-au arătat cine e”fratele cel mare”. Radio Simplu este o pagină verificată de Facebook, cu aproape 400 de mii de like-uri, locul perfect unde să te expui şi să-ţi sară lumea la gât în caz că nu eşti de acord cu prostimea. De ce prostime? Din simplul fapt că cele mai multe postări de pe respectiva pagină sunt bancuri inserate în poze şi share-uri cu gagici care îşi bălăngăne sânii în ciuda gravitaţiei şi a bărbaţilor care mai mult de-un like şi-un comentariu stupid nu ştiu a face. Dacă vedeam o postare cu vreo emisiune de la simpluţul radio, poate c-aş fi fost ceva mai blând, mai blând decât o pufoşenie care-adună milioane de vizualizări pe YouTube. Simplu, Radio Simplu nu-i relevant, e doar pentru like-uri!

Însă, să trecem la lucruri serioase şi să analizăm pe scurt mesajul din mai multe perspective valide pentru poporul român prins în capcanele plasate de către presă.

Ce ar putea să însemne FEMEIE ADEVĂRATE NU SUNT VIOLATE?

– cea mai simplă concluzie pentru o majoritate ar fi să declare că femeile mai puţin adevărate sunt la o aruncătură distanţă de-un viol televizat (pentru gândirea asta nu ai nevoie de prea mulţi neuroni!);

– ar putea să ridice o minge la fileu şi să aducă mai aproape de opinia publică un mesaj care este menit să mobilizeze comunitatea feminină pentru a fi puternică până la capăt, pentru a lupta şi a înlătura orice urmă de violator din raza de acţiune (se aproapie de realitatea lui Andrei Afiliu);

– femeile adevărate sunt masive şi oricum nu vrea nimeni să le violeze (cel mult pentru misogini);

– ar mai fi o explicaţie conform căreia femeile adevărate sunt protejate de către bărbăţi puternici şi nu umblă de capul lor prin maşini “străine” (zace o altă interpretare şi un joc periculos la care nu doresc să iau parte).

În oricare dintre cazurile expuse, violul nu-şi are explicaţie şi nici scuză. La dicţionar scrie clar faptul că: 

VIÓL, violuri, s. n. Infracțiune care constă în fapta unei persoane de a avea raport sexual cu altă persoană prin constrângerea acesteia sau profitând de imposibilitatea ei de a se apăra sau a-și exprima voința.

Aşadar, violul trebuie pedepsit conform legilor în vigoare. Cei 7 indivizi despre care se vorbeşte că au violat-o pe tânăra din Vaslui anul trecut, pe data de 10 noiembrie 2014, ar trebui să halească puşcărie pe pâine. Nu ştiu cum, dar aceşti oameni (sau poate animale) sunt cercetaţi în stare de libertate. Pentru că nu deţin toate informaţiile cu privire la acest subiect, sper ca presa să nu altereze informaţia pentru puncte grosolane de audienţă. Ai auzit, Măruţă?

Bun, dacă am lămurit treaba cu violul şi cu legalitatea, mă întorc la cazul lui Andrei Afiliu şi specific faptul că la mijloc e vorba de o proastă comunicare, de un moment mai puţin prielnic pe care el şi l-a ales pentru a expune un mesaj greu de digerat. Cuvintele grele ce i s-au adus lui Andrei, atât în privat, cât şi în spaţiul public (în acest caz Facebook), poartă o vină clară din partea canalului online de comunicare Radio Simplu… şi tot ce mai urmează după.

Scurt interviu cu Andrei Afiliu

1. Andrei Afiliu, ce te-a determinat să te pozezi şi postezi pe Facebook cu “femeile adevărate nu sunt violate”?

Am văzut câteva poze care circulau pe internet cu bărbaţii adevăraţi condamnă violul şi m-am gândit să fac şi eu o poză, dar să adaug ceva în plus, pentru a veni în ajutorul femeilor.

2. Cum ţi-a venit ideea?

Păi ideea nu este a mea, am preluat ideea pozelor pe care le-am văzut şi eu pe facebook.

3. Ce-ai vrut să transmiţi prietenilor de pe Facebook cu respectivul mesaj?

Am vrut să le transmit că trebuie să ne unim cât mai mulţi împotriva dobitocilor (violatori), căci de unul singur, nu poţi, te lupţi cu morile de vânt, doar că prin scurtarea ideii… s-a înţeles ce nu trebuia.

4. Cum arată o femeie adevărată din perspectiva ta?

Femeile adevărate (referindu-mă la puritatea cuvântului ) sunt unite indiferent că sunt fete de 13 ani până la 80 de ani sau doamne ajută, mult mai vârstnice. Sunt bătăioase, nu lasă nimic trecut cu vederea, se implică până rezolvă lucrul respectiv. Trebuie facută o acţiune. Nu zic că bărbaţii nu se implică. Ba da! Se implică! Doar că o femeie percepe altfel situaţia. Este mai exactă, mai dreaptă (corectă) în unele cazuri.

5. Cum i-ai pedepsi tu pe violatorii din Vaslui?

Pe violatori i-aş închide instant, fără să stau la discuţii!


Eu zic că interviul e numa’ bun de agăţat pe pereţii celor care nu au înţeles, dar care preiau informaţia mot a mot. Şi pentru că nu era suficient, s-au trezit nişte naţionalişti să mai bage de-o ştire şi să dea în ploieştean. Acum, de, aşa am fost dresaţi, să vânăm exclusivităţile cu copy-paste şi să nu ne gândim la consecinţe. Totuşi, Andrei Afiliu este cam cel mai înjurat tânăr zilele astea, poate mai înjurat decât politicienii sau “prietenii” care se plimbă prin vacanţele exotice.

Pentru că s-a simţit atacat şi neînţeles, Andrei Afiliu a decis să se explice public printr-un mesaj postat pe Facebook, dar şi prin acest articol pe care sper că l-ai înţeles.
Pentru că s-a simţit atacat şi neînţeles, Andrei Afiliu a decis să se explice public printr-un mesaj postat pe Facebook.

Nu am multe cuvinte de adăugat în acest caz, decât vechea poveste cu turma care merge după stăpân şi care crede tot ce vede la televizor. Sper ca instanţa să-şi facă treaba, iar noi, oamenii de rând, să ne ocupăm mintea cu lucruri pozitive.

comments

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

Sliding Sidebar