Azi-noapte, pe la ora 11, m-a luat foamea …

Imagine care ilustrează o practică nesănătoasă în rândul celor care li se face foame noaptea.
Imagine care ilustrează o practică nesănătoasă – dacă mănânci noaptea, rişti să te îngraşi şi să suferi de insomii.

Aproape de miezul nopţii, aş fi comandat orice, mai ales că frigiderul era plin cu răcituri ce nu-mi făceau cu ochiu’. Poate că mi se trage de la luna plină sau de la vecinii ăştia care-şi varsă energia prin toţi pereţii, în ultima partea zilei, atunci când omu’ normal trage un pui de somn.

Nu sunt în cele mai bune relaţii cu cerebelul, iar când îl apucă, sunt pe punctul de a ceda. Ştiu că nu sunt un sac în care să îndes kilograme de mâncăruri, problema e că la ora 11 voiam să încerc toate soluţiile pe care le aveam la dispoziţie – voiam să comand mâncare la domiciliu. Mâncare? Noaptea? E complet nesănătos un astfel de obicei. I-am zis creierului că nu e cea mai bună idee şi să aştepte până dimineaţă, când lucrurile vor putea fi privite dintr-o altă perspectivă – mai pozitivă, mai fără foame-n gât!

Jerry’s Pizza a cam dat rateuri în ultima vreme, mai ales că aplicaţia lor e tot mai încurcată şi are multe bug-uri. Cei de la mec sunt uşor de regăsit, mai ales dacă îţi sui fundul într-un taxi şi te duci la gemuleţ să faci comanda. Şhaorma e prea departe de gând şi n-am chef de stat la coadă! Am stat să caut pe net livrări la domiciliu în Ploieşti timp de 20 de minute. Am tot aşteptat să se întâmple o minune. Singurul avantaj pentru sănătate e legat de programul de livrări la domiciliu pentru majoritatea restaurantelor din Ploieşti. La ora 10 seara, dacă nu e vineri sau sâmbătă, e linişte şi nimeni nu-ţi mai răspunde la telefon.

Ce-am făcut ca să scap de foamea din miezul nopţii? Am apelat la o lămâie straşnică, pe care am mâncat-o cu poftă, cu tot cu coajă, fără să-mi pese de provocările pe care unii le tot lansează pe Facebook!

Creierul e cel care ne comandă acţiunile, doar că noi îl putem antrena să se desfăşoare în armonie, prin mese regulate şi urcat pe cântar în caz de exces! Ce simplu parte totul atunci când e vorba de scris!

Eu sper să se mai simtă cineva cu musca pe căciulă, altfel am să cred că eu sunt sigurul pofticios din toiul nopţii!

comments
Share articol: