Cine e Emil Călinescu?

Emil Călinescu în Generaţia lui John
Poză cu Emil Călinescu, imediat după emisiunea “Generaţia lui John”.

Emil Călinescu e blogger şi scrie în online din 2008. Emil e blond, narcisist, manelist, oltean crescut şi educat în Pantelimon, pişcotar, hater etc. (aceste apelative, poate prea acide pentru unii, sunt culese direct de pe blogul lui Emil, din secţiunea despre mine). Ironiile fac bine, la fel şi cărţile citite! Zilele trecute, de la prea multe vorbe auzite prin blogosfera prahoveană activă şi-n offline, la o cafea, despre numitul Emil, am zis să arunc un ochi printre articolele pe care le-a tot scris trainicul creator de conţinut blogosferic. Am descoperit că e vorba de un om cu neuronii bine puşi la punct, un blogger full-time – asta nu înseamnă că-şi pierde vremea în faţa pc-ului. Nu am stat mult pe gânduri şi mi-am pus în minte sarcina de a-l invita în emisiune. Din Bucureşti până în Ploieşti, trenul nu face mai mult de o oră, asta calculând şi întârzierile ceferiste. Emil a acceptat din prima invitaţia mea spre socializare la tv (sau din a doua?)!

Emil e un om cu greutate. Are cuvintele pregătite, indiferent de întrebările pe care i le-aş adresa. Datorită (sau din cauza?) evenimentelor ce s-au petrecut în culise, înainte de emisiunea “Generaţia lui John”, Emil va fi un nume cu rezonanţă în imaginaţia mea cu iz de comedie.

Emil are 4 bloguri pe care scrie pentru că-i place şi pentru că doreşte să-şi câştige traiul din aşa ceva. Nu foloseşte diacritice, dar nici nu-i pasionat de fenomen. Emil e carismatic, deşi cred că uneori ironiile lui pot avea efecte negative asupra celor slabi de înger. Emil e crescut în Pantelimon şi încă petrece – mai nou şi ziua!

Plăcerea lui Emil de a fi cinefil l-a adus în faţa unui proiect de succes pe nişa cititorilor pasionaţi de filme – cinemil e numele unui blog înţesat cu informaţii, poate prea pozitive, care aduc în prim plan titluri ale celor mai importante filme pe care orice român le poate viziona – nu neapărat în 3D. Cum să zici că Taken 3 a fost mai bun decât Taken 2, Emil? Subiectivitatea asta! Nu’s de acord cu tine, Emil, ştii doar!

Emil, iţi mulţumesc pentru prezenţa în emisiune!

P.S. Emil, mai asculţi manele?

Visited 3 times, 1 visit(s) today
comments
Share articol: