Blogmeet prahovean, primul pe 2016

ph blogmeet zappa ianuarie 2016
O parte din blogosfera prahoveană prezentă la primul blogmeet organizat în Zappa. Ianuarie, 2016.
Prin 2007 mă duceam la prima întâlnire a bloggerilor din Prahova. Aveam mai puţină barbă şi mai multă emoţie de expus (ceva în genu’ lui Radu F…). Bloggerii vorbeau despre ştiri online şi despre plug in-urile pe care oricine merita să le aibă sub tutelă. Se vorbea şi despre domeniile punct ro, dar mai ales despre cum ar fi bine să arate un articol viral. Pe vremea aia twitter-ul era o mare fiţă, pe vremea asta e degeaba (cel puţin în România). Eram fascinat de faptul că oamenii mă citeau şi comentau în ton cu ceea ce eu gândeam. Era un an în care eu îmi deschideam primul blog.

Au trecut anii, mulţi la număr şi mă simt tare bătrân într-o industrie care vine pe rapid şi care se adaptează peste noapte, mai mult din efect de turmă şi mai deloc din pasiune pentru scris. Nu zic că noi, ăştia de ne-am adunat sâmbătă în Zappa, suntem vreo specie pe cale de dispariţie, dar cred că totul are o singură tendiţă: cum să faci bani din blog! Am fost cel mult 15 persoane, frumoase şi cu timp liber la purtător, aduse de-un pionier al blogmeet-urilor prahovene într-un loc care poate naşte proiecte de succes. Nu e rău să faci bani din blog, dar unde nu e conţinut, nu pică nimic gratis din cer. Să legi articole de produse ale magazinelor online e floare la ureche. Să-l convingi pe cititor să intre pe tine şi mâine se numeşte talent şi cu greu îl regăseşti între un ŞOC şi-un EXCLUSIV masiv share-uite pe canalele pline de biţi.

Cum îţi dai seama că eşti un blogger pe bune?

  • te invită lumea la evenimente
  • faci bani din blog
  • primeşti vizite şi comentarii
  • te înjură lumea constructiv
  • nu te înghit ceilalţi bloggeri (nu toţi!)
  • nu stai cu gândul doar la afiliere
  • nu-ţi închizi blogul dacă o dai în bară
  • scrii din pasiune, dar cu cap
  • vii la blogmeet-uri 🙂

Să nu uităm că în Ploieşti avem bloggeri care câştigă mii de euro din afiliere, în fiecare lună. Unii sunt frustraţi, alţii chiar sunt domni şi postează informaţii de calitate. Atenţie! Cei care fac bani din ceea ce scriu, au blog de ani buni de zile şi muncesc zi şi noapte pentru a construi ceea ce se vede în prezent. Când faci bani din blog înseamnă că ai ajuns la un anumit nivel şi că trebuie să-l menţii (o muncă în plus!). Nu, nu fac bani din blogul ăsta, nu suficienţi cât să investesc mai mult timp pe-aici…

Bloggerii sunt încă uşor de manipulat, asta pentru că totul se leagă de bani, de advertoriale şi de afiliere. Banii din blog ar putea veni de la cititori şi ar putea fi mai valoroşi decât am crede. Am zis să încerc şi eu această strategie, dar încă analizez piaţa şi formalităţile legale. Curând, conţinutul de calitate va fi pe bani grei, însă nici direcţia asta nu e favorabilă mulţimii care vrea totul gratis.

La blogmeet s-a vorbit despre puterea bloggerilor în mediul online, despre cum ar trebui să arate o comunitate unită şi despre afiliere + ANAF :)) Am cunoscut bloggeri mai buni decât mine şi nu-mi pare rău. Sunt încă la început.

P.S. Vali nu apare în poză, dar a fost şi el la blogmeet.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
comments
Share articol: