Bowling-ul şi bloggerii

Ar trebui să se întâmple mai des. Să fie vorba de fun, dar şi de optimizare. Să se facă, cu cap, conferinţe şi să sară sponsorii, fără să-i caute vreun numit Dragoş, care trage de-o viaţă la un proiect, de parcă i-ar fi familie, nu altceva. Sper să-i iasă socotelile şi să nu se rupă vreun neuron de ciudă că nu e CV-ul complet. Sâmbăta asta, fără multe planificări pe hârtie, mi-am făcut timp pentru Zappa şi blogmeet-ul anunţat în timp util.zappa, bowling Ploiesti, Zappa, blogmeet Pe barba mea dată dispărută, dar mi-a plăcut întâlnirea. Nu am învăţat nimic despre blog, dar am mai “citit” un om, am băgat o bilă, mi-am luat bătaie un campionat şi n-am lăsat berea să se încălzească. Îmi pare rău că nu l-am prins vineri seară pe Tudor Chirilă. Cică au sărit toate gagicile pe el, dar el n-a vrut decât să cânte.

Cu toate că-s perfecte datele din acest weekend, am poftă de organizare şi un ceva la nivel de judeţ. Sunt mulţi bloggeri ce scriu din pasiune, dar stau pitiţi după vreo tufă, de teamă să nu li se vadă mizeria sau succesul. Nu ştiu cât va mai ţine treaba cu blogurile din pasiune şi sunt sigur că totul se transformă într-un business. Un  fel de comercial, fără pic de noimă pentru publicul alert, dar obosit. Asta nu-i a bună! E părerea mea şi mi-o susţin! Cum? Scrisul nu e chiar o joacă, ci e o meserie din care se moare de foame, dacă aştepţi să-ţi cadă bani din cer! Aşadar, pasiunea e importantă! E cea care pune pe jar lucrurile şi le face să evolueze! Sţiu că n-are legătură cu detaliile pe care le citiţi pe “en” spaţii virtuale, dar fac treaba asta pentru mine, ca nu cumva să devin un agresiv pişcotar ce are impresia că blogul e pe primul loc sau că reprezintă un venit cu care  se poate sufoca frigiderul.

Am de gând… Am de gând? Mai beau o gură de cafea şi mă gândesc să nominalizez un set de beneficii pentru întâlnirile astea. Nu suntem nişte pocăiţi de weekend, nici n-avem un ritual bine pus la punct şi nici nu ne ştie întreg mapamondul. Suntem o gaşcă cu wordpress la purtător,  într-o continuă căutare. Enumăr:

– comunicare, ca factor principal pentru dezvoltarea interioară ce va să iasă la iveală, după sacrificii supreme şi postări conservate-n draft

– oameni noi cu care putem împărtăşi experienţe, d-alea de offline

– bani din advertoriale şi chestii ce ţin de imaginea blogului, să nu se piardă din iz

– distracţie, cât ne ţin buzunarele

Asta în mare. Sunt multe lucruri pe care bloggerii le experimentează, dar de unii singuri. Cu spam-ul nu primim! Vă mulţumesc că v-am revăzut şi că vă întreţineţi talentul. Că nu puneţi pe primul loc blogroll-ul şi că aveţi un manifest către a face ceva.

Si-a trecut şi blogmeet-ul din Zappa! Eu? Mai vreau!

P.S. Poza a devenit un viral local fără precedent şi pare să promoveze o stare absolut libertină, descrisă extrem de bine de trei experimentalişti în ale scrisului, în timpul unui campionat de bowling în Zappa. Şi da, bila chiar nu era grea! Aşa era scenariul. Şi nu, nu se poate un watermark mai mic. Am întrebat eu deja!

comments
Share articol: