Swimathon de Ploieşti

Pentru comunitate, fiecare tur de bazin contează!

Despre: Lucruri care se mişcă. Lucruri care fac valuri, la propriu. Oameni care se implică şi proiecte pentru viitorul comunităţii. Cum au ajuns astfel de proiecte să influenţeze în bine, o localitate precum Ploieşti, pitită parcă după colţul Capitalei. Implementarea acestei forme de competiţie cu ajutorul Fundaţiei Comunitare Prahova.

Sunt fericit, în primul rând pentru că există oameni frumoşi care investesc timp şi bani  în astfel de acţiuni şi luptă pentru cauze nobile, iar în al doilea rând pentru că în spatele acestor intervenţii socio-educaţionale se află tineri motivaţi să funcţioneze, nu cu benzină sau alte foloase, ci cu speranţă şi muncă, până în pânzele albe. Swimathon Ploieşti este un eveniment ce are ca scop central strângerea de fonduri ce ar putea ajuta nenumărate idei geniale să fie puse în practică.

Pe 5 iulie, anul ăsta, într-o zi de sâmbătă, la bazinul Vega din Ploieşti, începând cu ora 10 AM, comunitatea locală activă, se adună în număr cât mai mare pentru a susţine diferite poveşti, ce merită a fi finanţate. Fiecare proiect înscris în cadrul Swimathon Ploieşti are o strânsă legătură cu înotătorii, cei care vor sustine prin înot, până la epuizare, ture de bazin. Fiecare sponsor, anunţat sau surpriză, va putea dona o sumă de bani pentru acest tip de susţinere, cu legături strânse la nivel de comunitate. M-am uitat pe site şi am vizualizat proiectele înscrise. E greu să mă decid care e cauza ce merită susţinută financiar. Toate proiectele au nevoie de  un impuls din partea comunităţii locale şi oricine îşi doreşte, poate adăuga sub orice formă, un ajutor binevenit.

Donaţiile se pot face atât online, pe www.swimathonploiesti.ro, cât şi în ziua evenimentului, direct la sursă, cum ar spune cei care sunt interesaţi de ceea ce se întâmplă cu fiecare bănuţ în parte. Abia aştept să urmăresc competiţia şi să aflu rezultatul final. Sper, ca pe această cale, spaţiul destinat publicului curios să devină neîncăpător, iar vedetele zilei în adevăratul sens al cuvântului, adică înotătorii, să primească aplauze interminabile şi să nu se oprească din făcut valuri!

Bravo organizatorilor şi succes indiferent de vremuri.

P.S. Fotograful oficial al evenimentului este Sorin Petculescu. De notat.

comments
Share articol: