Când CFR doarme, Bla Bla Car vine cu soluția

despre bla bla car

Am ajuns cu bine acasă după ce toată ziua m-am plimbat prin mall Băneasa încercând să-mi găsesc o pereche de pantofi mai zdraveni, așa, ca pentru sezonul de toamnă iarnă. În fine, asta e mai puțin important. Ideea e că pentru a ajunge în mall am zis că pot merge cu trenul până în București, iar de acolo mă urc în primul autobuz care mă duce către shopping. Când am ajuns la gara din Ploiești Sud am observat că voi sta ore-n șir așteptând (trenurile aveau întârzieri și de peste 120 de minute) să mă ia cineva de lângă automatele alea șmechere de cafea. Da, am renunțat la ideea de mers cu trenul și chiar azi mi-am instalat, pentru prima dată, Bla Bla Car, un serviciu fain, simplu și rapid.

Despre Bla Bla Car

Bla Bla Car e un soi de ia-mă nene, dar cu mult mai evoluat, care nu are legătură cu niciun business, ci doar cu ideea de a împărți drumul și carburantul cu șoferul. Așadar, dacă un Gigel merge din Ploiești până în Constanța, anunță pe aplicație drumul, iar eu văd această cursă, pot să îi dau un semn lui Gigel că vreau să vin și eu, iar el mă ia pe mine și încă 2 sau 3 prieteni, în funcție de mașină, situație etc. Gigel nu face niciun ban din treaba asta, ci doar ajută comunitatea care face parte din Bla Bla Car să meargă mai ieftin și să reducă din poluarea globală.

Eu azi am fost de două ori cu bla bla car și mă declar total mulțumit. Șoferii sunt respectuoși, conduc în siguranță și chiar te “obligă” să-ți pui centura.

Pentru ambele curse, dus și luat din fața mall-ului, am plătit 20 de lei de căciulă, ceea ce mi se pare mai mult decât rezonabil. Cu trenul poți da și 17 lei pe un bilet doar dus, iar la maxi-taxi costă 16 lei călătoria și te lasă pe marginea drumului, la vreo 2 km distanță de mall. Mersul pe jos face bine!

Chestii importante în contul Bla Bla Car

Eu sunt pasager și se pare că informațiile personale sunt importante. Așadar, pentru credibilitatea solicitărilor mele, dar și pentru un networking de nădejde, mi-am dat numele complet, anul nașterii, adresa de e-mail și numărul de telefon. Pe ultimele două menționate le-am și confirmat, pentru ca totul să fie sigur atât pentru aplicație cât și pentru șofer. A, da, mi-am pus și o poză de profil cu moaca mea, fără ochelari sau alte invenții, ca să știe șoferul cum arăt.

Si uite așa, cu internet și oameni faini, am economisit bani și timp.

comments
Share articol: