Uite un text, pe scurt, ca să te oprești din văicăreală și să te dezvolți personal

tu, frig, văicăreală
Ăsta ai putea fi tu, cel care te vaiți de frig. Ai putea să nu mai stai în loc, să alergi și să te încălzești.

Ca să ajungi la căldura confortului trebuie să treci prin frig

Când te doare mai tare, când începi să suferi, când ai parte de necazuri, de orice fel, mulți dintre prieteni dispar și asta pentru că ei nu sunt pregătiți pentru noul tu, cel care e la răscruce de drumuri, cel care nu știe încotro să meargă sau cel care mai are puțin și rămâne fără niciun leu în buzunar. Totuși, nu prietenii sunt cei care-ți pot aduce zâmbetul pe buze atunci când începi să te vaiți și asta pentru că nu prietenii tăi te-au adus în starea ta de rahat, ci tu. Doar tu ai puterea să-ți schimbi, atât prezentul cât și viitorul. Chiar dacă ai o vagă bănuială că acest text ar fi unul motivațional, țin să te anunț că e doar o injecție de atenție către persoana ta. Știu că ai mai citit doze motivaționale, dar acum poți primi, fără văicăreală și pe scurt, idei simple despre cum scapi de frigul mental, de clănțănitul din dinți, de frisoanele creierului și de răceala aia pe care n-o tratează niciun Coldrex din lumea asta.

La fel ca o aplicație de pe telefon poți funcționa și tu. Știi unde ești?

Exercițiul 1: Cine și unde ești?

Prezentul îmi pare a fi o zonă de conștientizare. Imi place să cred că prezentul se leagă de realitate și locul unde mă aflu. Când nu-mi știu adevărata identitate, cumva sunt pierdut, undeva în trecut sau în zvonurile care trec pe holurile eșecului. Inchide ușile în urma ta, ca să fii în liniște. Așază-te confortabil și reușește să-ți găsești, la fel cum gps-ul poate, poziția ta în raport cu lumea înconjurătoare. Unde te afli? Ești într-o zonă plină de oportunități? Ești la marginea prăpastiei? Ești aproape de a claca sau tocmai dormi pe preș, alături de vecini necuvântători? Nici nu contează care e răpunsul, important e să recunoști tu pentru tine unde te afli. Încearcă să nu te minți. Nu dramatiza, ci doar fi aproape de adevărul pe care îl simți, nu de cel pe care vrei sa-l auzi. Sper ca prezentul tău să cuprindă o arie largă de analiză, deloc superficială și total constructivă. În acest fel vei obține detalii importante despre prezentul tău. Vei afla cum ești din punct de vedere emoțional, cum stai cu partea financiară, cât de sănătos te simți și unde ești chiar acum. Tot acest exercițiu îți aduce rezultate net superioare față de văicăreala pe care ai fi tentat să o pui în practică atunci când dai de greu. Rezultatele pe care le obții în urma exercițiului, te rog, notează-le pe o foaie, cu pixul, ca să nu se șteagă. Știi ce? Deja ai obținut o analiză a persoanei tale, o analiză sinceră despre tine: cine ești și unde ești. Bravo!

 

care e obiectivul tau
Nu-ți fie teamă să visezi înalt. Tu ești cel care ia propriile decizii!

Exercițiul 2: Încotro cu tine?

Partea mai grea abia acum începe. Rezultatele pe care le-ai obținut anterior sunt baza a ceea ce tu dorești să contruiești. Acum urmează să pui osul la treabă și să te gândești la tine în viitor, dar pe baza a ce poți face tu în prezent. Stabilește-ți o rutină zilnică timp de o săptămână: pune-ți ceasul să sune la ora 8 seara și bea un pahar cu apă pentru a te hidrata. Știu, pare o nimica toată, dar fă asta timp de 7 zile consecutiv. Notează-ți faptul că ai reușit acest lucru. Obține satisfacția unui lucru pe care l-ai planificat și dus la bun-sfârșit. Nu te opri aici! Vei maximiza acest exercițiu la scală largă și îți vei construi noi sarcini, provocatoare pentru tine și viitorul tău. Nu-ți fie teamă! Uneori nu vei reuși din prima, din diferite motive. Stabilește-ți obiective realizabile, dar nu banale. Doar așa evoluezi. Cea mai bună parte a acestui exercițiu este legată de faptul că nu depinzi de nimeni, ești doar tu și psihicul tău. Ești doar tu, o forță care se antrenează pentru un viitor armonios, un viitor care are cărămizi zdravene, chiar ziduri din oțel, pentru rezistență sporită în caz de calamități „naturale”.

fii puternic, luptă, evoluează
Fii puternic și luptă doar cu tine. Când lupți cu gura lumii devii vulnerabil.

Exercițiul 3: Fii puternic, unii vor să te doboare!

Nu te teme de feedback-ul pe care îl vei primi. Vor sări mulți să se dea cu părerea, să te acuze și să-ți amâne succesul. Dar tu nu, tu nu ești slab, tu ești puternic și nu cedezi. În caz de insistență, elimină contactul cu oamenii, obiceiurile și locurile care-ți fac rău. Va fi dificil, dar nu imposibil. Fii puternic și nu-ți lăsa creierul să vorbească în locul tău, tu ești cel care-l programează exact așa cum îți dorești. Când ai impresia că ceilalți au dreptate când vor să te doboare, scoate la iveală reușitele tale, bucuriile pe care le-ai simțit în evoluția ta personală, unde erai la început și unde ești acum, în noul prezent. Ai arme de care nici nu știi!

 

vorbește despre bine
Pregătește-te să inspiri la fiecare pas. Ceea ce tu faci pentru tine va influența viețile celor cu care interacționezi.

Exercițiul 4: Vorbește despre lucrurile care-ți fac bine

Share-ul nu s-a inventat degeaba, ci e o parte componentă a evoluției noastre. Cu toții suntem aici ca să învățăm, iar după ce simțim că am reușit să scăpăm de ispitele creierului, după ce am bifat zeci de obiective, e esențial să contruim motivație și pentru ceilalti oameni, cei pe care îi întâlnim în drumul nostru. Și nu, nu trebuie să aștepți niciun mulțumesc sau vreun dar divin pentru că deja l-ai primit din momentul în care ai reușit să crezi în tine. Vorbește des despre lucrurile pe care le-ai realizat și care pot face bine mai departe. Fii modest și folosește exemple simple, pe care le poți asimila toți, nu doar cei care au ajuns la un anumit nivel.

drumul tău, pașii tăi
Drumul tău, pașii tăi.

Exercițiul 5: Contruiește-ți viața în pașii tăi

Te rog, învață constant, dar nu dansa după cum îți spun textele, ci după cum tu simți că merită. Sunt texte motivaționale pe toți pereții sociali, sunt oameni care vorbesc non-stop despre succes și totuși, cititorii rămân doar niște cititori. Nu te bloca într-un pas pe care tu nu-l poți face, ci alege-ți pașii tăi. În felul ăsta vei evolua constant datorită ție și puterii tale de a te ridica din mocirlă fără să te vaiți și vei merge mai departe, către visul tău pe care deja îl ai în ochi, pe buze, dar mai ales în suflet!

Hai, gata cu văicăreala, ai o treabă de făcut!

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Share articol: