Cum e filmul “50 de umbre ale lui Grey”?

Tocmai ce m-am întors de la umbrele lui Grey. Aveam biletele rezervate de ceva zile. Filmul e cu +18 în mintea mea (oficial e cu +15) , deşi e cuminţel în exprimare (replici + video). Se putea şi mai bine, deşi publicul nu poate face diferenţa între o peliculă de calitate şi un vulgar anevoios, filmat în vreo toaletă publică. Filmul e bun pentru cei care au citit măcar primul volum. Mă aşteptam ca toate cele trei volume să fie integrate în film, dar se pare că am asistat la prima parte dintr-o experienţă, parcă ruptă dintr-o scorbură a perversităţii, dar şi a repercusiunilor conturate undeva în copilărie. Nu m-am obosit să analizez publicul gălăgios sau needucat, care izbucnea în râs la orice scenă, indiferent cât de puerilă ar fi fost! Filmul nu e vreo comedie cu muşcat de buze, păr pubian în prim plan şi mădulare ce bat la uşă, ci e o poveste romantică, cu apucături nu tocmai ortodoxe.

Actorii joacă bine, deşi cred că regizorul o cam lălăie, din drag pentru carte şi ca să plictisească pe alocuri, vreme numa’ bună să iau o gură de suc, un popcorn sau să ies din sală. Filmul nu e pentru îndrăgostiţi şi nici pentru cei care au impresia că vor învăţa cine ştie ce poziţii noi pentru noaptea îndrăgostiţilor.

Chiar dacă nu ai citit niciun rând din scrierea uşor pornografică, scenele sunt copilăroase, simplu de intuit. Da, nu-ţi baţi capul cu tot soiul de teorii şi ai timp să-ţi verifici şi notificările de pe Facebook, asta dacă ai noroc şi-ţi merg datele mobile!

Aşadar, filmul prezintă cu delicateţe o relaţie care a început cu stângul pentru cel care doreşte o nouă aventură către pasiunile misterioase şi către găsirea unei partenere pe care s-o domine, s-o pedepsească. Multe din reguli sunt încălcate, iar dominata schimbă foaia exact când se termină filmul – o logică elementară pentru un film comercial, ce vrea bilete cumpărate în trei etape.

Te întrebi dacă merită să vezi filmul la cinema? Merge cu nachos, dar fără ţărani demni de prostie nelimitată. Erau ceva fete prin sală care cred că au avut scaun VIP, dublu, că prea se auzeau onomatopee şi gâfâieli. Au fost şi indivizi civilizaţi la film, dar probabil că blugii nu le-au permis manifestări necontrolate.

Ahh, începe iubirea, 14 februarie şi alte nebunii pe care n-ar trebui să le facem fără … prezervativ?

comments

1 comments On Cum e filmul “50 de umbre ale lui Grey”?

  • Un film mai criticat decat asta nu cred ca a mai existat. Atatea vorbe negative insirate si pentru ce pana la urma? Daca e ceva de criticat, sa se critice cartea, nu filmul, nu actorii. Intr-adevar el ar fi trebuit sa joace un pic mai dur si poate ca s-a transformat mai mult decat trebuia intr-o comedie. Insa, ideea principala a fost respectata destul de bine.

Leave a reply:

Your email address will not be published.