Daniel Ţuţuianu, tânăr pictor: “Aseară am mâncat pâine cu parizer …”

Daniel Ţuţuianu
El este Daniel Ţuţuianu, pictor cu degetul pe sticlă, oglindă, faianţă etc.

Nu uitaţi să citiţi şi UPDATE-URILE aflate la finalul scrierii!

Predescu Irinel –  românii îşi apreciază într-un mod deosebit artiştii! Băiatul ăsta a stat probabil zile întregi cu pensula pe şevalet, încercând şi reuşind, în acelasi timp, să exprime ceva. Efortul lui începe a fi răsplătit prin fabuloasa sumă de … minimum 50 ron … Un analfabet care “cântă” o manea, câştigă aceeaşi sumă în 2 minute, reuşind în acelaşi timp să îndobitocească şi mai mult generaţia asta nouă, care se loveşte de bacalaureat ca valu’ de stabilopozi.

Irinel Predescu, un activ comentator de pe Facebook, le zice bine, chiar dacă deranjează o mare parte a publicului obişnuit să dea like-uri, dar să nu contribuie cu niciun fel de părere, atenţie sau susţinere. E trist momentul în care lucrurile se întâmplă doar dacă e vorba de povestea turmei cea de toate zilele! Comentariu a fost făcut vizavi de o licitaţie a unei picturi, care deşi a început de la suma de 50 RON, nu a interesat pe nimeni. Click pentru pictură şi licitaţie!

Cine este Daniel Ţuţuianu?

Daniel Ţuţuianu este unul dintre invitaţii emisiunii “Generaţia lui John”, care a ştiut să se prezinte prin arta şi cultura culorilor. Daniel realizează picturi cu buricele degetelor de mai bine de doi ani de zile şi hoinăreşte pe unde-l lasă imaginaţia şi picioarele, prin România, pentru a se face remarcat şi pentru a supravieţui.

Chiar dacă e un lucru trist, trebuie să vi-l comunic. Daniel are zile în care se mulţumeşte cu trei covrigi şi un loc unde să doarmă. Atunci când e zi de “sărbătoare”, ştie că parizerul şi pâinea sunt la putere. Chiar dacă situaţia lui financiară mă impresionează, nu pe asta îmi doresc a se pune accent în această scriere, ci pe talentul lui ce şi-l exersează în fiecare zi. Pictează cât e ziua de lungă, în aer liber, atunci când nu plouă. Când afară nu sunt condiţii bune de lucru, nu stă în loc, ci caută şi reuşeşte să se angajeze oriunde, pentru a-şi îndeplini ţelul.

Apropo, Daniel are 23 de ani! E un tânăr care zâmbeşte din inerţie, pentru că vrea să ajungă cineva într-o zi, indiferent de cum îi răspund cei din jur. E un om frumos de la care avem notiţe de luat. Poate că cea mai mare calitate a lui este respectul faţă de cei cu care interacţionează. Vrea ca într-o zi să-şi deschidă un atelier de pictură unde să-i înveţe pe cei mici tainele picturii cu degetul pe oglindă, faianţă şi pereţi.

Sprijină-i arta!

Cum îl poţi ajuta pe Daniel Ţuţuianu (pagină fb)? Cumpărându-i lucrările!

 

UPDATE: În urma propunerii venite din partea cititorilor, am reactivat licitaţia de pe Facebook până pe data de 2 februarie 2015, ora 10:00.

UPDATE 2: Licitaţia a ajuns la 150 RON.

Ultimul UPDATE: In final, s-a strâns suma de 250 RON pentru Daniel Ţuţuianu. Urmăreşte video aici sau mai jos:

 

comments

2 comments On Daniel Ţuţuianu, tânăr pictor: “Aseară am mâncat pâine cu parizer …”

  • ‘Dreams don`t pay bills’ zic americanii dar se potriveste peste tot in lumea asta. Asa ca in momentul in care decizi sa iti urmezi pasiunea in loc sa mergi cu turma spre un job mai putin placut dar platit OK iti asumi oarecum responsabilitatea unor pranzuri si mese de seara mai putin imbelsugate.
    Nu pot decat sa il felicit pe Daniel pentru curaj si talent si sa ii urez ca visele sa ii plateasca facturile si chiar mai mult! 🙂
    Numai bine!

  • Dragii mei pot spune ca sunt unul din oamenii care l-au cunoscut personal pe acest baiat minunat si nu exagerez cu nimic cand afirm acest lucru. Daniel este acea persoana care are tot timpul zambetul pe buze si care povesteste cu mare drag despre ambitiile si idealurile lui. Nu am vazut pana la el o persoana cu atat de mult bun simt si o modestie iesita din comun. Talentul sau de a desena cu degetul este imens si merita sa-l sprijinim pe toate caile pe acest tanar deosebit. Sunt mandru caci la mine in casa stau la loc de cinste trei lucrari facute de Daniel pe lemn si pe gresie. Baietelul meu a fost pur si simplu fascinat de intalnirea cu Daniel pentru ca trebuie sa spun ca el este si un foarte bun dansator si animator pentru copii. Este o minunatie de om caruia ii doresc tot binele din lume si sa ajunga cineva pentru ca merita cu prisosinta. Multa bafta si noroc Daniel!

Leave a reply:

Your email address will not be published.