De ce să mergi mâine la școală

 

zapada in ploiesti, cover cu mesaj

Astăzi, pe la ora 12:00, aveam să aflu, la fel ca tot omul, direct de pe Facebook, faptul că mâine școlile din Prahova vor fi închise. Primarul interimar al Ploieștiului, Ganea, declara probabilitatea corectitudinii acestei informații. Pentru că mâine e luni și e nașpa să te scoli din pat și să faci ceva cu viața ta, poate te-ai gândit că ar fi fain să stai în casă. Da, același lucru l-aș fi gândit și eu la vârsta ta, mai ales că lenea acută nu se tratează nici mai târziu, atunci când ești “obligat” să te duci la muncă.

Mai târziu, adică pe la ora asta, ora 17:00, aflu că e mare scandal pe Facebook. Mai bine de 1000 de tineri din Prahova au semnat o petiție prin care vor ca școlile să fie închise. Da, în câteva ore de la apariția primei informații, lucrurile s-au schimbat. Pe pagina celor de la Inspectoratul Județean Prahova a apărut un mesaj conform căruia, mâine, 18 ianuarie 2016, “cursurile se vor desfășura normal toate școlile din localitățile județului Prahova”. Da, tragedie generală! Tinerii sunt în alertă. Și tu ești în alertă, mai ales dacă citești aceste gânduri într-un mod eronat.

Dacă stai în mediul rural, la casă, undeva la cucuiata din deal, sunt de acord să nu te duci mâine la școală, dar cumva, să anunți mai departe instituția de învățământ. Dacă rămâi acasă, fă ceva util și lasă Facebook-ul pentru zile mai puțin productive. Lunea e importantă, iar timpul trece și pentru tine. Sau pe lângă tine?

Dacă stai la oraș și nu faci naveta prin nămeți, fă tot posibilul să ajungi la școală. În caz că ți se pare o pierdere de timp, nu te condamn, ci te înțeleg.

De ce să mergi mâine la școală?

Chiar ai nevoie de un motiv pentru a merge la școală? Atât de nașpa a ajuns sistemul educațional din România? Îți răspunzi la întrebările astea cu DA? Grav!

Mergi mâine la școală pentru că poți. Mergi mâine la școală pentru că fiecare zi de studiu e importantă. Mergi mâine la școală pentru că probabil ai două mâini și două picioare pe care ți le poți folosi. Mergi mâine la școală pentru că s-ar putea ca mâine să fie ziua aceea… ziua pe care o așteptai de multă vreme. Mergi și gata!


Reclamă:

Dacă ninge, scoate-l afară! Ieftin, ca să nu te doară inima!

[iată recomandarea]

comments

6 comments On De ce să mergi mâine la școală

  • Cred ca adevarul este la mijloc din partea elevilor. O problema este mai ales elevii caministi la care naveta este multe prea dificila pentru a ajunge la timp.
    Sper ca profesorii din judet sa ia in considereare si aceasta problema cand va veni vorba de absente.

  • Cei care stau in orase mari se plang daca ninge 24 de ore si nu vor sa-si duca copii la scoala. Daca aveam iarna cum au rusii mai spuneai sa te gandesti la sanatatea copilor, dar si atunci copii se duc la scoala. Copiii din Moldova de ce nu cer sa stea acasa cand vine iarna? Ei chiar stiu ce inseamna iarna, ger, zapada multa !!!

  • la noi cand da zapada se blocheaza tara.

  • pai sa steie ma toti acasa daca isi cauta nod in papura sa nu mearga la scoala… si nu pana trece napasta, ci efectiv de tot… ca si asa 70% dintre ei sunt niste dobitoci incapabili sa isi ieie bacul

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer