Emisiunea “Sunt celebru, scoate-mă de aici!”, experiment social? Pe cine?

Emisiunea asta cu “Sunt celebru, scoate-mă de aici!”, s-ar dori a fi ceva mai tare decât Bear Grylls pe micile ecrane, dar undeva nu se pupă, nu încă! Să trec direct la subiect? Am înţepenit pe canapea aseară, imediat după ce-a terminat Esca de citit de pe prompter şi i-am urmărit pe Bobonete şi Cabral, cum transmit ei în direct, din Africa de Sud, aventura celor 12 vedete, pentru 21 de zile. Gen, următoarele seri ar trebui să-mi fie pline de activitate în faţa ecranului TV. N-am nimic de învăţat din experienţa lor şi nici nu cred că sunt bine puşi în lumină sau în hamac, dar asta nu înseamnă că fun-ul trebuie neglijat. Show-ul nu a prezentat urme de publicitate agresivă, cel mult un Telekom prin misterioasele păduri pline şerpi şi crocodili şi încă vreo zece chestii cu Telekom şi iar Telekom!

Că tot e Voyo în vogă şi că tot se întâmplă ceva cu vedetele astea, uneori nu chiar de carton, nu mai bine puneţi voi de-un live streaming, 24 de ore din 24, pe internet, ca să vedem cum se comportă vedetele, clipă de clipă? Din punctul meu de vedere ar fi momentul în care aş pune mâna să plătesc abonamentul la Voyo, indiferent de ce mi-aţi arăta în prim plan şi de câte filme aş putea să vizionez online, atunci când casnica de la mastechef se vaită c-o doare gâtul sau spatele. Adică, vreau pe bune! Vreau să nu mai coboare prezentatorii la “victime”, iar Big Brother s-ajungă-n mijlocul naturii!

Treaba cu sms-urile şi provocările mi se pare isteaţă doar pe jumătate! Altă politică de-a strânge bani de la români, n-aţi găsit? Când oare va apărea show-ul în care românii votează pe bune, pe gratis, pentru că aşa au ei chef? Singurul avantaj ar fi că nu se ţine linia ocupată şi că toată lumea trebuie să mănânce: un orez, o fasole, plus ceva gândaci la desert.

Posibil ca formatul să le confere prea multă relaxare vedetelor, iar la tv să n-aibă faţă de speriaţi, chinuiţi şi maltrataţi de ţânţari şi alte vietăţi, alături de care trag un pui de somn! Singurul “prizonier” care a suferit până în prezent în producţia marca PRO TV, e tipul cu muşchi, pus nu degeaba în această picanterie televizată. Cum îl cheamă …? Gata, am găsit! E vorba de Dorian Popa, cel căruia îi place să stea la bustul gol sau cu picioarele epilate la vedere! Nu ştiu cât scenariu e la mijloc, nu ştiu dacă Dorian e mai mult actor şi mai puţin cântăreţ, dar sunt sigur că a fost luat prin suprindere, mai ales la faza cu statul cu capul într-un recipient plin gândaci, doar ca să adune nişte steluţe de mare, de altfel, preţioase pentru echipă.

Emisiunea “Sunt celebru, scoate-mă de aici!”, se doreşte a fi un experiment social, cel puţin aşa se prezintă lucrurile pe pagina oficială. Experiment social? Pe cine? Pe vedete sau pe telespectatori? Sa nu dăm în pamflete, că ne ardem cu focul stins!

Poate cineva din staff citeşte rapid rândurile astea şi se gândeşte la o modalitate prin care ar putea pune de-un pachet special voyo, prin care telespectatorii să vadă orice, oricând, direct din jungla din Africa de Sud! Camere aveţi, internetul/satelitu’ să vă meargă!

Apropo, aventura e şi pe Facebook: gen, suntcelebru!

comments
Share articol: