Festivalul dulceţii în comuna Brebu, judeţul Prahova

Festivalul dulceţii este un eveniment gastronomic organizat în comuna Brebu ce arată că în judeţul Prahova există proiecte ce pun România într-o lumină bună, ajutând la promovarea produselor bio, direct din grădina omului.

Fără descoperirea sfeclei de zahăr, dulceaţa ar fi rămas un lux şi ar fi fost apreciată la adevărata sa valoare. În trecut, Nostradamus alcătuia primul tratat despre dulceaţă şi efectele sale pozitive în anumite tratamente. Dulceaţa, în zilele noastre, este un prilej de a servi ceva dulce, de a face clătite şi de a ne bucura de gusturi ţărăneşti şi de calitate.

În urma unei conversaţii telefonice pe care am avut-o cu domnul Ungureanu Adrian, primar al comunei Brebu, am aflat detalii pe care turiştii ar trebui să le ia în considerare. La acest eveniment sunt aşteptaţi zece producători de dulceţuri din localitate. La invitaţia primarului, vor mai fi prezenţi, din alte localităţi, încă patru producători ce vor încerca să impresioneze “juriul” exigent pregătit să cumpere produsele. Dulceaţa din fructe de soc are la bază o reţetă tradiţională şi vestită în întreaga ţară, aparţinând comunei Brebu.

Primarul comunei Brebu a precizat că intenţionează să organizeze în a doua jumătate a lunii octombrie, anul curent, un Festival Bio în care vor fi implicaţi toţi producătorii din Brebu. Zacuscă, fructe, legume, sucuri naturale, compoturi, murături şi alte combinaţii ţărăneşti, dar sănătoase, vor putea fi achiziţionate la un preţ modic.

Festivalul Dulceţii va avea loc în perioada 1 – 2 septembrie 2012, între orele 10 şi 18.

comments

3 comments On Festivalul dulceţii în comuna Brebu, judeţul Prahova

  • Sunt mandra ca-s prahoveanca ;)…ma bucura faptul ca se organizeaza astfel de festivaluri in Prahova, care cred ca nu trebuie sa le pierdem.La cat mai multe festivaluri!!

  • ufff…din pacate l-am ratat 🙁
    chiar daca toata viata am trait in Bucuresti iubesc Ploiestiul pentru ca este orasul in care m-am nascut…
    incerc sa ajung macar o data pe an la Ploiesti ca sa ma plimb pe Bulevardul cu Castani…
    ma bucur ca scrii despre orasul nostru 🙂

  • @padhora În postul ăsta am scris despre Festivalul Dulceţii 2012, dar cred ca ai observat asta. Cât despre Ploieşti, nu am aşa multe cuvinte de laudă. Bulevardul Castanilor ar trebui rebrenduit în Bulevardul plin de ciori si găinaţi.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer