Focarul de infecție care zace la un gard distanță de Lidl Ploiești Nord

Mormane de gunoi, indiferență din partea autorităților și Lidl Ploiești Nord

Mă tot plimb pe străzile din Ploiești și trebuie să recunosc că am început să tot caut subiecte pe care să vi le prezint și care să ajugă în mod urgent obiective principale pentru administrația acestui oraș. Știu sigur că sunt luat în seamă și că primăria își mai aruncă un ochi pe blog, din obligație sau pentru inspirație în viitoarele campanii.

Nu știu exact a cui e vina, nu știu cum de se întâmplă să trăim într-un oraș atât de infect, dar se pare că toți clienții Lidl Ploiești Nord sunt întâmpinați de un miros de-ți mută nasul și un peisaj ca de groapă de gunoi, atunci când merg să-și cumpere alimente proaspete. Înțeleaptă alegere, nu?

Locul despre care vă scriu se află la un gard distanță de LIdl-ul de la Nord și este, cel puțin în prezent, un loc părăsit, o clădire în care acum vreo 10 ani se plăteau gazele, dacă nu mă înșel. Clădirea roșie/cărămizie ține loc de adăpost pentru oamenii fără casă și este un loc infect, unde se dezvoltă tot soiul de germeni, la nici 50 de metri de un supermarket care se dorește a promova alimente proaspete, zi de zi.

Așa arată clădirea părăsită care adăpostește mormanele de gunoi. De la depărtare, locul pare chiar curat. Poza a fost făcut exact de lângă gardul care aparține magazinului Lidl Ploiești Nord.

 

E vorba de gunoi, mult gunoi. De oameni ai străzi care nu știu să folosească tomberoanele și care își pun viața în pericol.

 

În interiorul clădirii de lângă Lidl Ploiești Nord se află depozite de gunoaie. Mi-a fost dificil să fac poza asta – mirosul și ceea ce vedeam îmi provocau scârbă.

 

Poză făcută din stradă, exact de la intersecția Bulevardului Republicii cu Șoseaua Vestului. În imagine se pot vedea atât magazinul LIDL (stânga), cât și clădirea roșie (dreapta).

 

Poză cu magazinul Lidl și cu gardul care înconjoară o groapă de gunoi neautorizată.

 

Ce e de făcut?

Sunt sigur că cei de la primărie nu ar trebui să lase mormanele de gunoi să zacă la 2 pași distanță de cetățenii care plătesc pentru siguranță și curățenie. Operatorul care se ocupă de salubrizarea orașului trebuie să își pună angajații la treabă, iar clădirea să fie curățată în cel mai scurt timp. Dacă terenul și proprietatea aparțin unei persoane fizice, aceasta să fie amendată, dacă aparține unei firme, amenzi și mai mari. Poliția ar trebui să se asigure că oamenii fără adăpost nu mai ajung în acea zonă, altfel, boschetarii ne vor da în cap în drum spre cumpărături.

Dacă aș reprezenta Lidl România…

În caz că aș citi postarea asta și s-ar adeveri cele expuse mai sus, aș realiza o campanie de curățenie în cel mai scurt timp, cu produse de curățenie la super-preț și angajați care ajută comunitatea și curăță înțelept. Hai, că nu e greu!

comments
Share articol: