Nu mai creați panică. Nu vine Apocalipsa! Totuși, instalați-vă aplicația DSU, acum!

captura aplicatie dsu

Precedentul furtunii din Timișoara

S-a creat un soi de isterie în rândul celor care au privit imaginile cu dezastrul produs în Timișoara, un precedent pe care românii îl vor putea instala undeva în creier pentru viitoarele prognoze meteorologice.

Firea a fost inspirată

Încă de la prima oră, Gabriela Firea, primarul general al capitalei, a ținut să specifice că e musai ca toți tinerii să fie acasă până în ora 20, ca să nu-i prindă furtuna. Cei de la ANM au emis un cod portocaliu, iar pe rețelele de socializare au început să curgă mesaje despre furtuni puternice, mașini care vor fi distruse și acoperișuri care își vor lua zborul. Toată țara e în panică și tot ce putem face e să stăm în casă, la loc sigur și sa avem mașinile parcate în locuri publice, pe bani grei, că e aglomerație în astfel de situații.

Ideea e că indiferent ce s-ar întâmpla și indiferent cât de gravă ar fi situația, tot nu ar trebui să ne alarmăm atât de tare. Ținem ușile închise, stăm la loc ferit și cred eu că e suficient. Dacă e să fie ceva grav, oricum nu putem schimba asta. Cred că cea mai simplă idee e să mergem la shopping în mall, acolo sigur nu se simte nicio adiere de vânt. Sau mai bine nu!

Nu mai creați panică!

Vă rog, nu mai creați panică. Nu mai scrieți mesaje de alarmare. Ne aflăm într-o lume dominată de Facebook. Doar pentru că vedeți imagini cu mașini și case care sunt distruse, asta nu înseamnă că fenomenul este același în toate regiunile. Ceea ce s-a întâmplat în Timișoara este un caz extrem. Oricum, media, pentru audiență, exploatează imaginile și realizează montaje care sunt menite să impresioneze publicul.

Acum, instalează-ți aplicația DSU

Apropo de siguranță: sper că aveți asigurare la casă, măcar la casă. Dacă nu, bucurați-vă de telefonul luat în rate, ăla rezistent la apă și care s-ar putea să vă fie de folos, cu tot cu garanție, în caz că se întâmplă ceva și aveti nevoie de ajutor. DSU a lansat o aplicație care vă poate salva viața: IOS și ANDROID.

comments
Share articol: