Horoscopul Urania manipulează telespectatorii B1 TV?

O modalitate prin care oamenii sunt manipulaţi în fiecare zi, este horoscopul. Deciziile pe care unii oameni le iau sunt influenţate în mod indirect de ceea ce e scris într-un ziar sau se vorbeşte la televizor în rubrica destinată horoscopului.

“Nativii născuţi în zodia…”, aceasta este formularea cu care horoscopul îşi poate face treaba la televizor, fără să primească amenzi din partea CNA. Horoscopul este pe muchie de cuţit şi chiar dacă primeşte suficientă cenzura pe televizor, doritorii de previziuni astrale au suficient spaţiu oferit de către televiziuni pentru o influenţă bine ambalată.

Emisiunea prezentată de către Urania pe canalul de televiziune B1 TV, strânge un public numeros în fiecare săptămână. Fiecare zodie este aprofundată şi i se oferă o atenţie deosebită, iar cei care se confruntă cu dificultăţi în viaţa de zi cu zi, acţionează sau sunt tentaţi să accepte ceea ce moderatorul emisiunii spune. Dictează? Impune?

Predispoziţia către o anumită acţiune este stimulată de contextul în care trăim, în acest caz se rezumă la un horoscop şi la suficienţi oameni creduli. Sunt de părere că horoscopul este făcut pentru oamenii care nu au nimic mai bun de făcut decât să asculte de părerea avizată a unor experţi în stele. Este adevărat că încă din vechile timpuri, planetele au influenţat în mod direct comportamentul oamenilor. Horoscopul este un mit bine pus la punct care poate influenţa o majoritate şi impune standarde culturale ce nu pot fi contrazise. Horoscopul are partea lui de credibilitate. Cum Dumnezeu există de la sine şi este înţeles de fiecare în felul său, la fel şi Horoscopul poate sau nu, să influenţeze.

Cum o cheamă pe moderatoarea Urania de la B1 TV, încă nu am aflat. Google-ul a îmbătrânit sau cineva îi ascunde bine identitatea pe partea de online. Emisiunea se desfăşoară destul de clasic. O multitudine de imagini rulează pe televizor, în timp de vocea Uraniei vorbeşte despre fiecare zodie în parte. Este de maximă importanţă faptul că sunetul nu este unul de calitate, iar vocea este trasă în şuturi. Pe televizor sunetul este montat prost, ba e prea tare, ba e prea încet. Unii ar spune că cineva îşi bate joc de emisiunea Uraniei, eu spun că este o treabă relativ “bine” intenţionată, pentru a puncta anumite momente din emisiune. Nimic nu e intampaltor într-o emisiune în care investiţia este minimă, iar câştigul este maxim.

Urania nu este singura care influenţează. L-aş aminti şi pe celebrul Oreste, dar parcă ăla are ceva creier şi s-a căit cu timpul.

UPDATE: Am aflat cum o cheamă pe Urania: Simona Vărzaru!

 

Visited 1 times, 1 visit(s) today
comments
Share articol: