HTC Butterfly, un telefon performant care-şi merită banii

Telefoanele mobile inteligente devin tot mai performante şi sunt accesibile unui public larg. Societatea este prezentă  într-o eră a tehnologiei, unde totul depinde  de dispozitivele care sunt “obligate” să-şi  facă treaba  ca la carte. Printre multe alte dispozitive ce-ţi  pot satisface toate pretenţiile  virtuale, se enumeră şi HTC Butterfly, un telefon  pretenţios la preţ,  dar accesibil pentru ce-i care vor o investiţie de calitate care nu dezamăgeşte în timp.

htc butterfly 1 htc butterfly 2 htc butterfly spate

HTC Butterfly are un ecran mare, diagonala display-ului fiind de 5 inci/ţoli şi pretinde o protecţie de tip Gorilla Glass 2, pentru eventualele momente în care telefonul suferă accidentări. Nu mi-am permis să testez produsul din punct de vedere al rezistenţei la şocuri şi zgârieturi, însă, monedele şi cheile din buzunar nu au interacţionat în mod greşit. Da! Display-ul e de bun simţ şi rezistă în cele mai groaznice compartimente în care HTC-ul  se poate strecura. În lumina soarelui informaţiile  sunt relativ uşor de receptat de către utilizator, însă, pentru o experienţă de succes, umbra cafenelelor/teraselor este recomandată.

HTC Butterfly are o capacitate RAM de 2 GB şi o memorie internă de 16 GB. Aceste două  caracteristici pot permite o nouă viziune  asupra aplicaţiilor ce pot  rula pe un telefon inteligent. Procesorul Qualcomm Snapdragon APQ8064 lucrează la o frecvenţă de 1,50 GHz şi se prezintă în patru nuclee, pentru multitasking excesiv. Senzorii prezenţi  în configuraţia telefonului, aduc în discuţie un accelerometru, un compas digital, un senzor de proximitate şi un giroscop. Cu aceste funcţii suplimentare pe care  HTC-ul le prezintă, aplicaţiile gen GPS oferă rezultate corecte cu o marjă de eroare redusă la minim.

Telefonul vine cu  o cameră primară de 8 megapixeli şi cu una secundară de 2.1 megapixeli. Autofocusul este “inclus în preţ”, dar pozele şi videoclipurile captate nu beneficiază de o calitate ieşită  din comun.  Pozele ies bine pe timp de zi, în lumina soarelui, iar flash-ul îşi aduce un aport accesibil în cadrele întunecate.

Conversaţiile telefonice pun  HTC Butterfly-ul în zona de interes a oamenilor care vorbesc mult la telefon, dar difuzoarele nu mă încântă. Sunetul este clar şi de calitate atunci când muzica este ascultată în căşti şi este bifată opţiunea Monster Beats by Dr. Dre.  Diferenţa? O compresie şi o egalizarea a sunetului. Atât! Cei de la evoMAG.ro mi-au pus acest telefon la dispoziţie şi nu pot decât să le mulţumesc. Sunt încântat de performanţa HTC-ului chiar dacă preţul este piperat! Avantajul? Tehnologia se ieftineşte de la o zi la alta! 🙂

comments
Share articol: