Jobul unde joaca se plăteşte

Testezi jocurile înainte ca ele să apară pe piaţă şi eşti plătit pentru asta. Un job despre care mi-a vorbit un prieten în una din zilele astea ploioase de vară. Job-ul se intitulează, englezeşte vorbind, „game tester” şi nu trebuie să ai bac-ul luat. Dacă ştii limba engleză la perfecţie şi eşti atent la detaliile unui joc, poţi fi remunerat cât să nu te mai plângi de criză.

Dacă ai mulţi prieteni împătimiţi ai jocurilor pe calculator, atunci, ca şi „game tester”, trebuie să ţii în secret fiecare activitatea de la locul de muncă. Cred că asta e cea mai dificilă treabă. Să citeşti pe un forum despre apariţia unui joc, abia în anul 2013, iar tu deja să-l testezi şi să trimiţi rapoarte despre grafică, sunet, rezoluţie, vocile personajelor şi încadrarea textelor.

O joacă pe bani luat în serios, îi poate aduce unui angajat şi 500 de euro pe lună, iar în cazurile nefericite şi 300 de euro sunt bani buni în România! Nu există o şcoală pentru această meserie, dar există o formare încă din copilărie, în faţa calculatorului. Cunoştinţele legate de partea tehnică a unui pc, pot reprezenta un avantaj în faţa celor ce salivează la acelaşi loc de muncă!

Riscurile sunt suficiente şi în această meserie. Vederea ar putea avea de suferit dacă aceasta activitatea este desfăşurată pe o perioadă mai lungă de timp, iar dependenţa faţă de jocurile pe calculator este alimentată la maximum!

Visited 6 times, 1 visit(s) today
Share articol: