Programul Sweet IM provoacă dureri de cap

Sweet IM e un soft sau o aplicaţie  gratuită care vrea să fuzioneze cu Yahoo Messenger şi să aducă noi emoticoane în viaţa oricărui utilizator. Partea proastă e că acest program îţi este băgat în calculator fără să vrei! Cauţi să descarci un fişier de pe internet şi în loc de acel fişier, graţie neatenţiei, îţi instalezi în calculatorul personal programul Sweet IM! Minunat?!?! Nu, e o porcărie de program care-ţi limitează conversaţiile, în loc să-ţi extindă comunicarea online. Astfel de emoticoane, există deja pe yahoo messenger şi sunt utilizate de către doritori. De ce aş avea nevoie de ceva nou, dacă e băgat cu forţa în “casa” mea?

După ce am descoperit intalarea pe care am făcut-o fără să vreau, am zis să las aplicaţia să-şi facă treaba, că nu o să-mi dea bătăi de cap. Serios? M-am înşelat amarnic. Încă de la logarea pe messenger încep să apară tot felul de reclame zgomotoase (cu sunet) pe desktop-ul meu care îmi atrag atenţia în legătură cu Sweet IM. Dacă folosesc, în conversaţiile online de pe messenger un smile 🙂 obişnuit, voi avea neplăcuta surpriză ca participantul la discuţie să vadă un şir de caractere fără logică, în cazul în care nu are şi el instalat acest program. Sweet IM a primit din partea mea mai multe şanse, în decursul ultimilor 2 ani. De fiecare dată şi-a făcut apariţia într-un moment jenant, făcându-mă să cred că promovarea lui este una ieftină!

M-am lămurit cum stă treaba cu el şi am zis să-l dezintalez. Nu am găsit unistall-ul, iar asta m-a făcut să înţeleg că sunt obligat să păstrez programul sau să intru în Remove Programs, ca să elimin soft-ul neserios. Am aşteptat ceva vreme până când s-a derulat dezinstalarea, ca la final să mi se spună că trebuie să dau şi restart la pc, pentru ca dezinstalarea Sweet IM-ului să aibă efect. Am făcut şi treaba asta, dar am învăţat să ocolesc Sweet IM-ul.

De când nu mai folosesc Sweet IM, durerile de cap au dispărut ca prin minune! În caz contrar, contactează-ti medicul de familie!

comments
Share articol: