Sunt pieton, caut trotuare

Tot mai multe defecte ies la iveală în oraşul Ploieşti şi asta fără a căuta intenţionat o sursă de inspiraţie pentru a critica civilizaţia oraşului. Nu există kilometru parcurs de picioarele mele în care să nu observ un handicap orăşenesc. Ne aflăm în România şi suferim de indiferenţă.

Eşti şofer şi-ţi parchezi maşina pe trotuarul din faţa blocului/curţii din comoditate sau pentru că nu ai găsit alt loc de parcare?

Eşti vinovat! Dacă nu ţi se oferă condiţii pentru o parcare adevărată, ar fi bine să găseşti alternative sau să parchezi într-un spaţiu privat. Trotuarul nu este parcarea maşinilor.

Tot mai mulţi şoferi se înghesuie să-şi parcheze maşinile pe trotuar, aducând astfel un dezavantaj pietonilor. Eu, ca şi pieton, mă simt în pericol şi sunt expus unui accident pentru că, pentru a putea circula spre o destinaţie, trebuie să merg pe mijlocul străzii. Trotuarele sunt pline de maşini, iar spaţiul pietonal este îngust sau inexistent. Imaginile surprinse nu vor să tragă pe nimeni la răspundere(Nu?). Astfel de parcări de prost gust se arăta a fi valabile la tot pasul. Importantă este atitudinea şoferilor după ce această postare va avea efect.

Ne vom civiliza treptat şi vom arăta că ne pasă, doar împreună (sper să nu mă ia capul de la atâta speranţă). Sunt un pieton şi caut trotuare. Şi tu?!?!?

 Pozele sunt făcute în zona Malu Roşu, în apropierea Şcolii Generale cu Clasele I – VIII “Profesor Nicolae Simache” si Şcoala Nr.28.

comments
Share articol: