Sunt pieton, caut trotuare

Tot mai multe defecte ies la iveală în oraşul Ploieşti şi asta fără a căuta intenţionat o sursă de inspiraţie pentru a critica civilizaţia oraşului. Nu există kilometru parcurs de picioarele mele în care să nu observ un handicap orăşenesc. Ne aflăm în România şi suferim de indiferenţă.

Eşti şofer şi-ţi parchezi maşina pe trotuarul din faţa blocului/curţii din comoditate sau pentru că nu ai găsit alt loc de parcare?

Eşti vinovat! Dacă nu ţi se oferă condiţii pentru o parcare adevărată, ar fi bine să găseşti alternative sau să parchezi într-un spaţiu privat. Trotuarul nu este parcarea maşinilor.

Tot mai mulţi şoferi se înghesuie să-şi parcheze maşinile pe trotuar, aducând astfel un dezavantaj pietonilor. Eu, ca şi pieton, mă simt în pericol şi sunt expus unui accident pentru că, pentru a putea circula spre o destinaţie, trebuie să merg pe mijlocul străzii. Trotuarele sunt pline de maşini, iar spaţiul pietonal este îngust sau inexistent. Imaginile surprinse nu vor să tragă pe nimeni la răspundere(Nu?). Astfel de parcări de prost gust se arăta a fi valabile la tot pasul. Importantă este atitudinea şoferilor după ce această postare va avea efect.

Ne vom civiliza treptat şi vom arăta că ne pasă, doar împreună (sper să nu mă ia capul de la atâta speranţă). Sunt un pieton şi caut trotuare. Şi tu?!?!?

 Pozele sunt făcute în zona Malu Roşu, în apropierea Şcolii Generale cu Clasele I – VIII “Profesor Nicolae Simache” si Şcoala Nr.28.

comments

6 comments On Sunt pieton, caut trotuare

 • Au inebunit de tot soferii din ploiesti!!!Mai au putin si sunt in stare sa intre cu masina in casa :)).Cred ca o sa ajungem sa mergem cocotati pe masini in loc sa mergem pe trotuar ca niste oameni normali.In loc sa se construiasca fel de fel de cladiri (care nu prea au nici un rost), ar trebui niste parcari mai mari.Daca nu se poate face acest lucru,vom apela la minunatele biciclete(bineinteles ca eliminam masinile, vedem noi unde le ducem).Si eu sunt tot pieton si m-am confruntat cu situatii de acest gen.

 • Trebuie sa ne unim fortele pentru a face ceva in ploiesti, pentru a fi cat de cat mai bine, sa nu ne mai confruntam cu niste situatii in care te apuca durerea de cap…

 • Din cate stiu eu, in cartea aia numita Codul Rutier spune ca soferul are voie sa parcheze pe trotuar daca in zona nu este un semn de circulatie care sa-i interzica asta, dar conditia principala este sa lase cel putin 1 metru pentru ca pietonii sa poata circula pe trotuarul respectiv.

  Nu vad unde este acel “metru” care sa permita pietonilor sa mearga pe trotuar, iar soferii de acest gen ar trebui sanctionati de catre politia rutiera.
  Oamenii nu se civilizeaza singuri, ci trebuiesc de cele mai multe ori impinsi spre civilizatie, iar eu sunt convins ca daca in zona aia timp de 1 saptamana o patrula a politiei rutiere ar circula pe acolo si ar da amenzi, altfel ar sta treaba…

 • Ca maimutele ne vom deplasa, prin copaci, ca masinile au prioritate!!!! Mi se face scarba!

 • Nu se civilizeaza singuri, se civilizeaza cu amenzi.
  Sa vezi ce misto e cand o sa ai si un copil in carucior, atunci sa vezi ce crize o sa faci cand o sa mergi pe carosabil! Si acum ma enervez cand imi amintesc…

 • Soferul acela se grabea, avea bemve si a pus avarii. E o practica la noi in Romania…

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer