Scumpire la pătrat

Ştirile de astăzi mi-au arătat verde în faţă şi mi-au spus că trăiesc într-o Românie grăbită, trasă de păr şi cu intenţii sinucigaşe. Murim de foame pe capete şi se anunţă un val de scumpiri, urmat de încă unul la scurtă vreme. Ne doare capul?

Explicaţiile ar fi seceta şi puţinii angajaţi ai ţării care mai cotizează la stat. Însă treburile nu ar trebui să stea aşa, chiar dacă nu s-ar mai face nimic pe pământ românesc. Îmi plac strategiile pe care le abordează statul atunci când anunţă o scumpire. Romanul se bucura de o reducere, după care plăteşte înzecit pentru mica bucurie. Poate că ar fi mai bine să avem doar drumuri ca la ţară şi să nu mai cheltuim sume uriaşe pentru câţiva kilometri de autostradă. Prea multe cheltuieli pentru nevoi de la care ne-am putea abţine. Nu spun că nu sunt bune investiţiile în România, dar la noi, paguba (furtul) e mai mare decât realizarea.

Aştept ca tot ţăranul să-şi bage internet şi să pot negocia cu el un preţ bun pe roşii şi pe ce mai are prin grădină. Nu merită să mai fiu prieten cu TVA-ul!

comments
Share articol: