Karate shotokan cu Andrei Moise din Ploieşti

În această seară, în emisiunea Generaţia lui John, am avut un invitat demn de vizibilitate şi promovare. Chiar dacă rezultatele spun că Andrei Moise merită ce e mai bun de la viaţă, realitatea e una dură şi fără pic de replică pozitivă. După 55 de medalii obţinute la karate shotokan şi 15 ani de muncă pentru performanţă, Andrei Moise este un tânăr de 21 de ani, pe care ţara nu-l bagă în seamă.

În emisiunea difuzată la Prahova TV, Andrei mi-a explicat despre implicarea lui în karate şi despre ambiţia pe care o are pentru acest sport, încă de la vârsta de 7 ani. Povestea lui este una tristă, iar pe partea financiară nu a primit, până în acest moment, niciun semn. Performanţă pe gratis şi sprijin zero pentru un român care promovează România.

Locul trei la mondiale şi aurul la naţionale. Asta înseamnă performanţă. Acest maestru în artele marţiale, mi-a povestit în direct despre rezultatele pe care le-a avut, chiar dacă înainte de competiţii nu şi-a permis să servească bunătăţuri, ci doar o porţie de cartofi prăjiţi.

Pentru că situaţia financiară nu-i permite să se deplaseze la anumite competiţii din străinătate, pierde fără drept de luptă. E ruşinos felul în care România tratează acest tânăr plin de rezultate. Nici Nadia Comăneci nu stă bine cu banii, altfel nu îşi permitea să facă reclamă la mizeria aia de margarină!

Performanţa trebuie susţinută de către cei cu bani mulţi în buzunare, iar preşedintele acestei ţări poate să-i dea mai mult decăt o medalie de merit. Pe internet am găsit o singură ştire cu Andrei Moise, iar asta mă face să înţeleg în ce ţară mizerabilă trăim.

Pentru cei care vor să urmărească emisiunea cu Andre Moise, pot accesa Prahova Tv, secţiunea emisiuni, Generaţia lui John  şi data de 15.10.2012.

 

Update: Pentru cei care s-au încurcat în detaliile legate de vizionarea emisiunii cu Andrei Moise, am adăugat si legătura de pe youtube!

 

comments
Share articol: