Fenichiu nu vrea schimbări de capul lui, ci împreună!

Marius Fenichiu
Imagine realizată imediat după ce Marius-Ion Fenichiu a fost prezent în cadrul emisiunii “Generaţia lui John”.

Pentru cititorii fideli ai acestui blog, lucrurile sunt clare şi fără suspiciuni, simple şi puse pe acţiune: Eu nu fac politică! Totuşi, de la o vreme, mă lovesc tot mai des de întrebări din partea unor oameni care caută răspunsuri cu privire la culoarea mea politică. Mulţi au zis că’s cu Ghiţă, că’s dădăcit şi ţinut în puf. Cei cu mintea încuiată au prospectat piaţa şi-au concluzionat pe zece cărări.

Mă aflu în poziţia în care nu-mi place moaca niciunui om politic! Suntem încă departe de a avea de unde alege cei mai buni oameni care să ne conducă. În rest, colegii de prin local, din lipsă de senzaţional sau pentru gusturile “fine” ale celor necunoscători, au trântit o remarcă uşor interpretabilă vizavi de individul numit Marius Fenichiu. Atenţie, îi place să i se spună Ion-Marius Fenichiu, cu tot cu cratimă şi cu pozitiv la purtător. Nu mă dau cu părerea degeaba sau pentru că ştiu că textele de genu’ aduc trafic blogului, ci pentru că am avut plăcerea de-al avea invitat în emisiune pe Fenichiu, omul familist şi care vrea să facă ceva pentru tineret – cel puţin aşa zice el. Cutremurător, dar Fenichiu n-a făcut politică la mine-n emisiune! Hai, că toată lumea ştie că se vrea primar din 2016!

Bun, nici cu Volosevici n-am nimic, doar că-mi pare c-a rămas cu mersul de primar, ăla plin de atitudine apăsătoare (calcă bine, dar prea apăsătoare!). Serios, mie chiar mi-a plăcut Volosevici, dar nu suficient. A nu se pune vreun verdict cum că-mi place de Fenichiu, doar că ar fi interesant să-l văd la treabă.

De când Fenichiu îşi face campanie în frunte cu tinerii ce-l înconjoară la fiecare pas, un slogan a răsărit în întâmpinarea ploieştenilor. Fenichiu spune: “Schimbăm Ploieştiul!”. Volosevici, într-un trecut nu tocmai uitat de cetăţeni, spunea: “Schimbă Ploieştiul”, cu mici accesorii, în funcţie de contextul dorit. Unii vor să schimbe împreună, alţii vor să schimbe de capul lor. Cel puţin, eu asta înţeleg!

Totuşi, cei de la Max-Media, cărora nu le mai merge site-ul, cel puţin nu acum când redactez textul, au impresia că Fenichiu e un copy-paste de primă mână, cu lipsă de imaginaţie şi mâinile în buzunare – nu le dau sursă, că n-au zis ei asta, am scos-o eu de după colţurile gri. Volosevici şi Fenichiu nu ştiu în ce relaţii sunt, nu ştiu dacă se inspiră reciproc, dar cred cu tărie că fiecare slogan îşi are înţelesul său, chiar şi pentru cei cu patru clase.

De parcă un primar ar putea să schimbe singur, de capul lui! Nu, e nevoie de o comunitate activă care să reacţioneze atunci când cineva se loveşte de probleme. Soluţii? Avem nevoie de soluţii! Clar, împreună! Gura de noi? Numai gura de noi!

Acum, că am lămurit partea de semantică a sloganului abordat de Marius-Ion Fenichiu, sper că toată lumea ştie că Ploieştiul, un oraş aflat în şantier bănos, nu are un primar până în 2016. Cum, nu e clar pentru toată lumea? E, da’ nici nu mai contează, că oricum tot Iulian îl cheamă, doar că nu Bădescu, ci Teodorescu. Plus de asta, nu e un primar ales, ci unul interimar, un viceprimar cu funcţii de primar. Acum aţi înţeles, da?

Gata, termin rândurile prin a vă spune că sunt cu ochii pe Fenichiu şi aştept să văd ce mai dă din el, de bine sau de rău, pe blogul lui sau pe Facebook. Cu Volo’ mai vedem…

Visited 1 times, 1 visit(s) today
comments
Share articol: