Scrisoare către tine, Mădălin Ivan! Sper să citeşti …

Mădălin Ivan, drum către cer
Mădălin, poza asta ilustrează drumul tău către cer, către o lume mai bună, deşi mulţi te-ar fi vrut în continuare în vieţilor lor.

Mădălin, eu nu vreau să te jelesc, ci să-ţi scriu, să-mi aduc aminte cândva de omul pe care l-am cunoscut mai mult la telefon, în multele dăţi când puneam la cale o intervenţie telefonică pentru emisiune sau atunci când te rugam să te filmezi singur cu telefonul şi să trimiţi către redacţie materialul şi mai puţin în viaţa de zi cu zi. Erai pe drumul cel bun şi eu mizam pe faptul că te vei face bine, că vei putea fi un exemplu pentru cei care se aflau în situaţia ta. Ştiu că ai luptat clipă de clipă. Ştiu că ai ţinut durerea doar pentru tine. Nu ştiu cine şi de ce te-a răpit. Mulţi arată către Dumnezeu, dar eu zic că nimeni n-avea dreptul să provoace atât de multe lacrimi printre cei rămaşi. Ştii ce-au făcut prietenii tăi de pe Facebook? Imediat ce-au aflat c-ai murit, au început să-şi schimbe poza de profil. Mădălin, mulţi sunt în doliu şi nu vor să-nţelegă cele întâmplate. Nici eu nu vreau să cred, dar sunt sigur că nimic nu e întâmplător. E vina sorţii şi a tuturor relelor de pe Pământ. E vina întrebărilor la care încă n-avem răspuns.

Mădălin, ştiu că încă mai există tineri care cred că totul li se cuvine, care pun pe primul loc banii, care sunt mai aproape de internet decât de familie, care uită de respect şi de ei. Tu s-ar putea să le schimbi povestea în mai bine!

Chiar dacă tu te-ai dus, probabil, într-o lume mai bună, nimic n-o să ne oprească nici pe noi, cei din urmă, s-ajungem cândva tot p-acolo, pe unde te-ai ascuns într-o noapte de weekend. Mădălin, sunt fericit c-ai pus tinerii pe gânduri, că le-ai oferit o perspectivă pozitivă, c-ai venit în emisiune chiar dacă erai sub tratament şi nu puteai vorbi aşa cum orice tânăr în putere vrea şi poate. Sunt fericit şi trist. Să-i spui, te rog, celui care te-a furat de lângă familie şi prieteni, să lase obiceiurile astea şi să nu mai grăbească timpul. Mădălin, nicio mamă n-ar trebui să-şi îngroape copilul!

Şi nu ştiu cum, dar sper să poţi citi rândurile astea, să tragi de cuvinte şi să le faci să le-nţeleagă şi ceilalţi. Mădălin, provoacă-i în continuare pe toţi! Provoacă-i să-şi trăiască viaţa! Vreau să te ofer drept model, vreau să fii una dintre poveştile pe care mereu să le pot spune în faţa generaţiei care are nevoie să fie împinsă de la spate. Lasă-mă să nu te plâng, ci să te aplaud! Acceptă-mi mulţumirile pentru că am avut ocazia să te cunosc.

Şi eu am fost #alaturidemadalin …

Visited 2 times, 1 visit(s) today
comments
Share articol: