Am dormit prost azi-noapte!

Fitbit îmi spune că am dormit prost azi-noapte

Așa arată raportul unei nopți în care m-am tot foit și nu am reușit să mă odihnesc. Un fel de noapte de pomină, cu vecini petrecăreți și un țânțar pus pe șotii. Raportul primit de la arată că în cele aproape 9 ore de odihnă am reușit să pierd o oră de somn, iar cele 9 minute au fost dedicate unei vizite la baie.

De ce îmi măsor calitatea somnului?

Cu ce ajută un astfel de raport? De mai bine de 3 ani de zile port o brățară Fitbit pentru a ști cu exactitate care îmi sunt activitățile zilnice, dar mai ales ce s-a întâmplat cu mine pste noapte – dacă sunt somnambul? Calitatea somnului poate influența sănătatea, dar și felul în care îmi desfășor sarcinile la serviciu. Devin irascibil atunci când dorm sub 6 ore pe noapte. Imaginea calității somnului devine una esențială atunci când măsurătoarea se desfășoară pentru cel puțin o lună. Eu am realizat rapid că îmi petrec prea mult timp în fața calculatorului și că somnul meu este unul defectuos.

Pentru un somn odihnitor

După ce mi-am dat seama că nu mă odihnesc suficient, am început să fiu atent la: temperatura din cameră, sunetele ambientale și lumina care ar putea veni de la un televizor sau de la un telefon care tocmai mă anunță că s-a încărcat complet. Să nu uit: nu mănânc nimic cu 2 ore înainte de a mă pune la somn.

comments
Share articol: