Hai să explorăm realitatea virtuală!

teste ochelari vr
În culise, înainte de emisiune, Natalia Muntean testând ochelarii vr.

Profesor virtual

Banalul sistem educaţional are nevoie de un upgrade serios, mai ales dacă vin zăpezi de 2 metri şi tinerii vor să înveţe de acasă. Aşadar, cu o pereche de ochelari VR, profesorul ajunge să-ţi predea chiar dacă tu stai în vârful patului. Ochelarii de realitate virtuală împacă tânărul atras de tehnologie cu educaţia. Există nenumărate beneficii ale acestei tehnologii, iar implementările sunt abia la început.

Cum funcţionează ochelarii de realitate virtuală?

Pentru a folosi ochelarii VR trebuie să ai la dispoziţie un telefon performant compatibil cu modelul de ochelari VR ales. Instalezi aplicaţiile dedicate acestui tip de experienţă şi imediat te poţi teleporta acolo unde vrei tu, fără alte costuri. Pentru ca tehnologia VR să funcţioneze, se utilizează un set de lentile care transformă imaginea de pe telefon într-una special concepută să-l facă pe utilizator să creadă că se află într-o altă dimensiune. Pentru ca experienţa să fie garantată, se utilizează giroscopul incorporat în telefon sau cel integrat în ochelari. Astfel, mişcările imaginii proiectate la 360 de grade vor fi sincronizate cu cele ale utilizatorului. Există senzori adiţionali care se pot integra pentru o experienţă care depăşeşte orice imaginaţie.

Ochelari VR în şcolile din România

În timp ce alte ţări experimentează educaţia prin tehnologia VR, România reprezintă un segment încă reticent când vine vorba de astfel de provocări ce ar putea ilustra cu mult mai bine informaţiile ce merită a fi asimilitate de către tineri. Ana-Maria Toma, consilier educaţional, este una dintre persoanele încrezătoare în succesul euducaţiei. Doreşte să pună la punct un proiect prin care tinerii să poată explora Universul cu ajutorul ochelarilor VR. Prezentă în emisiunea “Generaţia lui John”, Ana-Maria a prezentat două perechi de realitate virtuală şi i-a testat pe Natalia Muntean, o elevă de 18 ani din Ploieşti care s-a arătat fascinantă de ochelari.

Ochelari VR testaţi în emisiune

În emisiune au fost testate două perechi de ochelari de tip VR. Este vorba de ochelarii Avatar E-boda şi ochelarii Samsung Gear VR. În urma testelor s-a demonstrat că pentru o experienţă cât mai bună, merită să ivesteşti în produsul Samsung Gear VR, deşi este necesar un telefon tot din familia Samsung (Galaxy Note5, S6 edge+, S6, şi S6 edge).

Emisiunea despre ochelarii VR

Urmăreşte integral emisiunea “Generaţia lui John” pentru a afla mai multe informaţii despre ochelarii VR.


Notificare:

Dacă vrei să urmăreşti mai mult conţinut din emisiunea “Generaţia lui John”, întră pe Facebook emisiunii 🙂

[FB Generaţia lui John]

comments

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer