PIFF 2015, pentru mai multă cinematografie în viaţa noastră

captură scurtmetraj, regia Jeanette Wagner | PIFF 2015 Lovestory Special
Captură scurtmetraj, regia Jeanette Wagner | PIFF 2015 Lovestory Special

Deşi e comod să stai în vârful patului şi să vizionezi absolut tot ce-ţi pofteşte inima, parcă lucrurile ar trebui să respecte un traseu simbolistic, iar socializarea cinefililor să nu se lase prinsă între două taste şi-un enter conectat la biţi. Până să apară mall-urile, ne plângeam că avem un singur cinematograf şi că pe timp de iarnă vizionările erau friguroase, la propriu, chiar şi cu pufoiaca la purtător. Vremurile s-au schimbat, condiţiile de vizionare a filmelor sunt excelente, însă publicul pare încă pus pe gânduri. Dincolo de Youtube şi filmuleţele de pe Vimeo, există şi PIFF, pentru calitate şi sprijin artistic.

PIFF 2015 reprezintă ocazia ideală pentru a urmări cele mai importante premiere româneşti şi internaţionale. Ploieşti International Film Festival este dedicat iubitorilor de film, care vor să cunoască în detaliu fiecare aspect cuprins într-o peliculă. PIFF 2015 şi-a propus să aducă în faţa marelui ecran cât mai mulţi doritori de proiecţii în primă vizionare pe ţară.

PIFF acordă credite esenţiale tinerilor cineaşti, care au nevoie de tot sprijinul pentru a ajunge pe culmile succesului regizoral. Într-o lume în care primează proiecţiile comerciale, tot ceea ce vine din partea echipelor cu bugete reduse, rămâne undeva în umbră, fără să aibă parte de o adevărată expunere. La PIFF 2015 vei găsi inspiraţie, poveşti şi oameni pe aceeaşi lungime de unde cu tine! Vei prinde filme în exclusivitate şi te vei bucura de scurtmetrajele aflate în competeţia PIFF 2015.

Atenţie! Vizionarea filmelor nu este gratuită, ci se taxează în funcţie de cum vor stabili organizatorii (se vehiculează că preţul vizionării unui film va fi de doar 5 ron). Biletele se pot achiziţiona direct de casa de bilete a Cinema City, din incinta AFI Palace Ploieşti.

Program PIFF 2015

Programul este încurs de actualizare şi va fi anunţat pe pagina oficială.

Când şi unde are loc PIFF 2015?

Cu ajutorul Fundaţiei Comunitare Prahova, parte din organizare a acestui festival, în perioada 19-22 februarie 2015, în AFI Palace Ploieşti, la Cinema City, are loc PIFF 2015. Mai multe informaţii despre PIFF, găsiţi pe site-ul oficial sau pe pagina de Facebook.

click pentru detalii competiţii PIFF 2015

comments

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

Sliding Sidebar