Când tot ce-ţi mai poţi dori e ca măcar să-ţi doreşti…

îmi doresc
Imagine care ilustrează tinerii prezenţi în cadrul proiectului “Îmi doresc..”. Ploieşti, 2014. Foto: Teo Roşca

L-aş putea numi mâna mea dreaptă, mai ales la cât de corect “lucrează” pentru tineret. Toţi profesorii îl sună pentru a-l implica în proiecte educaţionale, iar atunci când are timp, scrie pe un ton serios, aproape jurnalistic, despre ce se întâmplă în comunitatea locală. I-am zis să se lase de advertoriale, mai ales acum, la început de drum. Până îşi ia un domeniu punct ro, Bogdan Dinu, căci despre el redactez cu drag şi spor, mi-a zis că trebuie să filmăm ceva pentru proiectul ” Îmi doresc…”.

Despre proiect am vorbit şi anul trecut, în cadrul emisiunii. Se pare că tinerii nu se dau bătuţi şi pun la cale încă o ediţie plină de dorinţe pe care şi le pot expune public, în offline, dar mai ales în online – se pare că ultima variantă e noua (şi singura?) cale de comunicare. Cu portavocea la purtător, tineretul se inspiră şi inspiră la rândului lui un soi de război pozitiv pe timp de incertitudine. Nu e ca şi cum tinerii s-ar aduna la împinge tava cu dorinţe, ci mai degrabă e vorba de un manifest în plus care trebuie să ne facă pe noi, ăştia ceva mai căliţi de vremurile agitate, să înţelegem că cei mici vor deveni mari. Tinerii au nevoie să fie auziţi şi înţeleşi!

Îmi doresc?

Ce-şi doresc tinerii din ziua de azi? Poate c-ar trebui ca toţi jurnaliştii să-şi adreseze această întrebare deloc retorică şi să-şi răspundă printr-un studiu efectuat la faţa locului, pe 1 septembrie, începând cu ora 18:00, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Astfel de idei merită cel puţin o ştire, cel puţin două rânduri şi-un titlu pompos, dar mai ales admiraţia celor care încă nu-şi doresc să-şi dorească, nu au chef sau nu vor ceva… pentru că nu înţeleg.

Pentru promovarea acestui proiect, Bogdan Dinu a insistat să filmăm un material haios. Prin urmare, cu trepied şi aparat DSLR, cu albul făcut pe jumătate bine şi încadratură de cinema, artistul şi-a pus viziunea în practică şi-a ieşit de-o muscă moartă-n poveste, deşi scriptul nu presupunea o astfel de intervenţie! A ieşit mai mult decât bine, mai ales că Bogdan a făcut toată treaba, inclusiv montajul şi efectele! E tare, ce să mai… Eu la 16 ani abia visam să îmi doresc, iar el, blogger pasionat de televiziune, ştie să zică DA provocărilor.

Detalii despre eveniment, pe blog la Bogdan, dar şi pe fb.

Iată ce… ÎMI DORESC:

Visited 1 times, 1 visit(s) today
comments
Share articol: