Propriul om care să-mi ducă gunoiul?

Duc gunoiul la tomberon cam de trei ori pe săptămână, asta în condiţiile în care lenea mă doboară şi mai improvizez încă un sac menajer de rezervă, ca să nu fac prea multe drumuri. Românul consumă mult şi prost, iar efectul este direct proporţional cu cantitatea de gunoi menajer care trebuie direcţionată către un spaţiu special amanajat, la o distanţă nesemnificativă, dar totuşi sesizabilă atunci când intervine comoditatea, sau, de ce nu, lenea!

Pe un pliant scos din cutia poştală am găsit etalate servicii de acest gen (Propriul om care să-mi ducă gunoiul?), care par atractive, pentru suma de 0.99 ron/zi (o fi mult, o fi puţin?).pliant, servicii gunoi menajer Un calcul de clasa intâi ne duce la suma lunară de 30 ron care ar trebui investită pentru relaxarea familială şi  pentru inactivitatea sporită. Un popor leneş nu  poate să piardă în bătălia cu aceaste tipuri de firme. De ce? Statutul financiar şi zgârcenia (o aptitudine dobândită de forţă majoră în România) ne provoacă la mişcare obligatorie. Românul, în loc să apeleze la astfel de servicii, mai repede îşi ia două pachete de ţigări, o bere ieftină şi pufuleţi (ca să umple sacoşa).

În Capitală astfel de servicii sunt funcţionale pentru “viaipiurile” prost educate. Cu riscul de a supăra persoane angajate în astfel de afaceri, personal, ideea mi se pare o mitocănie. Nu va mai trece multă vreme şi vom dori ca cineva să ne şteargă la poponeaţă, că nouă ne  stau degetele pe tastatură. Parcă şi aud slogan viral: “Tu vorbeşti pe facebook, noi te scoatem din rahat!”

P.S. Prigoană pândeşte, poate, poate, mai bagă un SRL la înaintare. Un conac în plus nu strică!

comments
Share articol: