Sistemul educaţional românesc şi dezechilibrul provocat de “evoluţie”

Dezastruoasele modele pe care media le-a dezvoltat în ultimii 20 de ani, trasează o dorinţă exagerată a tinerilor, de a trata şcoala ca pe o copilărie şi de a accentua frumuseţea exterioară, în detrimentul adulţilor ce şi-ar dori o evoluţie intelectuală a acestei generaţii. Circulă mizeriile spuse de către o profesoară şpăgară pe întreg internetul şi răsuflă pe la străini corupţia de care dăm dovadă, precum şi pretenţiile pe care le ridică femeile needucate care-şi asumă doar pe jumătate funcţia esenţial-culturală. Cluburile sunt pline de dezmăţ, iar bacalaureatul a devenit un etalon formidabil pentru tocilari, şmecherii cu maşini de lux luate de tăticu, tratând acest aspect ca pe o gargară zgomotoasă însoţită de putoarea socială! Bucureştiul e o adunătură promiţătoare, care luptă pentru supravieţuire – nu e nimic legat de lux sau câini cu covrigi în coadă. sistem educational defectuosLa greu, nu există reguli care să nu fie încălcate, iar tinerii ştiu asta, sărind etape importante din viaţă, pentru a-şi satisface curiozităţile mult mai devreme. Tânăra generaţie doreşte să se maturizeze cu ajutorul tutorialelor vizualizate pe YouTube! Chilotul tanga şi aspectele pline de sexualitate au aplicabilitate chiar înainte de venirea … buletinului la purtător. La televizor se anunţă o nouă componentă tehnologică plină de evoluţie, dar tânărul nu mai doreşte să-şi pună întrebări, ci devine un simplu consumator, fericit că are Full HD pe ecranul de la tabletă!

Mi-aş dori privatizarea sistemului educaţional, reconfigurarea instrumentelor cu care se “lucrează” asupra tinerilor, poveşti noi bune de analizat şi comentat şi tehnologie pusă la punct pentru stimularea neuronilor, nu pentru îndobitocirea maselor de suflete crude şi naive. Educaţia în România ar aduce un aport substanţial pentru crearea unui detergent capabil să spele toate petele create peste graniţă! Imaginea ne este constant alterată, iar femeile din România, foste şcolăriţe cu fuste mulate şi colanţi transparenţi, ajung pe mâna unor burtoşi cu funcţii, folosindu-le ca pe nişte bucăţi de carne, până la expirarea termenului de valabilitate. Nenorocirea nu se opreşte aici, iar cele mai “avansate” căsnici se fac în minim 6 –  un număr ales la întâmplare, colantat cu denigrare, ironic ca prezenţă, dar mulţumitor pentru prietenii apropiaţi ai boss-ului!

Dacă eşti tânăr şi citeşti acest text, trebuie să înţelegi că viaţa nu e o constantă, iar cultura va face diferenţa, ceva mai târziu. Sponsorizările familiale nu-şi vor păstra obiceiul la infinit, iar cele două picioare vor simţi greul fără vreo asigurare! Dacă ai profesori tâmpiţi şi părinţi care nu te înţeleg, prieteni şmecheri şi tehnologii scumpe, trebuie să te anunţ că nu faci altceva decât să respecţi trend-ul. Sunt ceva oameni pe lumea asta care-şi doresc ca România să fie de vânzare, iar resursa umană să fie ieftină. În mare, veştile sunt proaste, iar ideile nemernicilor au început să fie puse în aplicare! Puneţi-vă mai multe întrebări şi folosiţi-vă de tehnologie pentru a acumula informaţii! Discutaţi în mediul offline şi încercati să optimizaţi/schimbaţi ceea ce nu bucură publicul larg! Aveţi puterea!

La final, împărtăşesc cu voi un filmuleţ motivaţional din cadrul conferinţelor TEDx, în care un puşti genial, Logan LaPante, vede altfel lucrurile, iar la nivel global poate schimba percepţia faţă de educaţie şi fericire!

sursă foto: Realitatea.NET
comments

Leave a reply:

Your email address will not be published.