Sunt supărat, tare! Despre virusul “livrat” de YAHOO

Sunt supărat, tare şi cred că v-aţi dat seama de asta şi din titlu! Am văzut la ştiri. Prima dată am crezut că e o glumă proastă sau o neînţelegere! La scurtă vreme, m-au sunat mai mulţi apropiaţi (mereu m-au privit ca pe un IT-ist de succes) care mi-au povestit despre diferitele erori care apar la rularea unui browser şi deja m-am panicat.

Cei de la FOX IT, prezenţi în calitate de experţi în securitate, au depistat un virus/malware periculos pentru utilizatorii din întreaga lume, care a început să se răspândească prin YAHOO, încă din decembrie 2013. Dacă obişnuieşti să foloseşti Yahoo Mail sau orice alt serviciu care are legătură cu YAHOO, există o probabilitate crescută de infectare a pc-ului. Virusul are un consum de resurse redus, pentru a nu fi depistat cu uşurinţă de către cei atenţi la detalii. Virusul execută starea de aşteptare, colectând informaţii confidenţiale, parole şi conturi bancare!virus online, yahoo Chiar dacă lucrurile sunt prezentate cu lejeritate în media naţională, această contaminare online îmi afişează tot felul de întrebări suspecte în mintea mea de consumator. La mijloc poate fi vorba despre o campanie de publicitate agresivă pentru un antivirus, fie el chiar gratuit. Având în faţă vulnerabilitatea unui gigant, mai exact YAHOO, credibilitatea în astfel de servicii online poate începe să scadă. De mai bine de doi ani am început să folosesc Google pentru cele mai multe din activităţile mele desfăşurate pe internet. Da, ştiu, sunt un norocos! Virusul răspândit la nivel global pregăteşte un furt informatic! Românii au devenit tot mai dependenţi de carduri şi servicii de plăţi online. Virusul poate afecta buna funcţionare a unui întreg sistem bancar global. Poate că anul acesta virusul nu va face ravagii, ci va fi rezolvat de către cei de la YAHOO – cel puţin asta ar putea să declare, pentru a putea linişti masele de oameni. Pe internet e nevoie de siguranţă! Un antivirus este o soluţie de moment, ideală! Alţii vorbesc despre migrarea utilizatorilor de pe platforma Windows, pe Linux, acolo unde lucrurile sunt pe faţă, iar utilizatorul are control absolut asupra calculatorului, fără să mai arunce cu bani pe licenţe şi upgradări inutile!

De ce e importantă instalarea unui antivirus în calculator?

Deşi un antivirus încetineşte considerabil randamentul unui pc, siguranţa trebuie să fie pe primul loc atunci când se lucrează cu bani în mediul online. Firmele trebuie să nu neglijeze acest aspect! Angajaţii sunt vulnerabili la birou, iar când prind un moment liber, navighează în mod “fraudulos”, accesând pagini suspecte, dar nevinovate în primă fază. Pentru utilizatorii de rând, care nu deţin un SRL, dar efectuează plăţi online, un antivirus gratuit este cea mai bună investiţie.

Până se mai reglează lumile astea paralele şi dispar viruşii din reclame, n-ar strica ca banii să fie cât mai mulţi în numerar, pentru o stimă de sine crescută. După ce faci cumpărăturile ar fi trist să ţi se spună că nu mai ai bani pe card! În caz că se dovedeşte că a fost vorba de un furt informatic, băncile sunt obligate să returneze banii clienţilor. Asta e o veste minunată, dar are multe steluţe în josul paginii, care ar putea anula orice promisiune, în caz că se născoceşte vreo poveste. N-ai avut licenţă la Windows? Ai descărcat de pe internet muzică în mod ilegal? N-ai antivirus? Atunci, noi suntem o bancă şmecheră şi n-avem chef să-ţi returnăm banii!

Cei pricepuţi în blocarea accesului pentru anumite IP-uri, sunt sfătuiţi de către profesioniştii de la FOX IT, să trateze în special IP-urile: 192.133.137/24; 193.169.245/24;

Crezi că eşti victima acestui virus online “livrat” de YAHOO? Foloseşte secţiunea de comentarii pentru a împărtăşi cu ceilalţi cititori, aspecte importante ce pot salva banii online.

sursă foto: marcoramilli
comments

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer