Suntem buni de plată! 5 milioane de euro vor fi scoşi din buzunarele ploieştenilor

datorie 5 milioane de euro ploiesti

Se joacă cu noi, iar noi suntem inconştienţi. Ne fură sau ne pun butuci în cale. Suntem buni de plată! 5 milioane de euro vor fi scoşi din buzunarul ploieştenilor din cauza faptului că lucrările la calea de rulare a tramvaiului 102 nu vor fi terminate până la finalul anului 2015. Cineva să-i oprească! Se puteau face multe cu 5 milioane de euro! Se puteau salva vieţi. Cu 5 milioane de euro se mai făcea o parcare, se construia o clădire pentru cei amărâţi, se trimiteau olimpicii la studii în străinătate, se dotau spitalele cu cele necesare, se dădea o supă în plus pentru fiecare om al străzii vreme de 5 ani.

Ploieştiul scoate 5 milioane de euro din buzunare. Fiecare dintre noi e vinovat într-un fel. Dar cei mai vinovaţi sunt cei care apar la televizor şi promit, cei care-şi fac campanii pe cârca unor evenimente nefericite, cei care au impresia că vor fi uitaţi în caz c-o dau în bară. Au dat-o-n bară!

Cu cei 5 milioane de euro le cumpăram bilete de avion tuturor incompetenţilor de la putere cu destinaţie necunoscută, doar dus. Avem prea puţin timp pentru a fi atenţi la tot ce se întâmplă în jurul nostru. Ne preocupă prea tare să dăm “see more” pe Facebook şi ni încurcă mintea atunci când oamenii politici încep să ne declare falimentul – acest scenariu atent scris şi interpretat cu succes. Au fost ajutaţi de mai sus şi ne-a spălat pe creier!

A fost nevoie de tineri care să facă evenimente pe Facebook pentru ca primăria să pună un pumn de luminiţe (iluminat festiv) în centrul oraşului. Ni s-a furat dreptul la identitate în comunitate, dreptul la a ne bucura de un Crăciun la fel de normal ca în toate marile oraşe din România. Ni s-a furat zâmbetul de pe buze. Ni s-au furat banii!

Poate că mulţi se întrebă ce e de făcut şi de unde naiba vine schimbarea… De unde să se înceapă… Ei bine, dacă lumina vine din suflet, atunci dreptatea vine din acţiunile noastre, din timpul nostru pe care îl dedicăm alegerilor noastre. E musai să se înţeleagă faptul că cei de azi nu au ce căuta mâine. Mâine e o noţiune care nu se ia cu pâine, ci se analizează cu grijă. Deja suntem datori vânduţi, aşa că n-avem nevoie de lacomi, ci de oameni pregătiţi. N-avem nevoie de tigăi, ci de corectitudine!

comments

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

Sliding Sidebar